Mit jelentenek a spirálrugó színei az autókban? Pl. Zöld rugó, sárga rugó, lila rugó
Vettem 2 hátsó spirál rugót és mondta a srác, hogy zöld rugó .. ez mint jelent valójában?
Bocs, hogy rákérdezek de már régebben is érdekelt és nem tudtam utána nyomozni.
Nem kötekedni akarod, de azt csavarrugónak hívják, de csak azért, hogy tisztázzuk, semmi több.
A szín, vagyis a színkódok a rugó merevségét jelzik, vagyis inkább úgy mondom, hogy bizonyos terhelésnél mennyire rugózik be. Egy autótípusnál igen sok különböző rugó lehet. Ennek az az oka, hogy sok a különféle felszereltség, ami többlet kg-okkal járhat, és az autó magasságát, illetve rugózási jellemzőt így tartják nagyjából azonos szinten. Nem beszélve az ültetésekről, emelésekről. Ez a sok fajta rugó nagyon is hasonló ránézésre, így a megkülönböztetésükhöz színjelet, színkódot használnak. Gondolom azért nem ütnek be cikkszámot, mert azzal egy ún. feszültséggyűjtő helyet hoznának létre a rugón, ami így könnyebben törne.
Semmi baj, csak helyére akartam tenni. De ha veszel rugót, akkor tényleg érdemes erre különösen figyelni, hogy a megfelelő kerüljön az autóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!