Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gumiknál is van ráhagyás?

Gumiknál is van ráhagyás?

Figyelt kérdés
A gumiknál ugye meg van adva egy sebességhatár, pl néztem egyet, az 210 km/h volt. Ezeknél is van valami ráhagyás, mint az elektromos cuccoknál? Villanyszerelő mondta, hogy általában nagyon ellenállás van bennük, mert sok hülye úgyis túlterheli. Pl. ezt a gumi valaki ráteszi egy nagyobb teljesítményű kocsira, ami tud 210-nél többet az elrepül, vagy valamennyit még bír ?
2012. dec. 12. 11:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Mechanikailag valószínű kibírja, (csak) ettől nem fog szétesni. Egy kisebb kátyútól vagy kőtől viszont ilyen sebességnél igen. Ezen kívül a tapadás miatt kell aggódnod. Ezek miatt nem szabad túlmenni a tervezett sebességen.
2012. dec. 12. 13:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Na mondjuk én tuti nem fogok, mivel a kocsi se bír ennyit, csak érdekelt.
2012. dec. 12. 15:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem a sebességtől esne szét a gumi, csak egyszerűen olyan sebességnél már nem tapad.
2012. dec. 12. 18:41
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem arra gondoltam, hogy szétesik, csak hogy meddig bír az úton tartani, rosszul fogalmaztam.

De pl ha 210-re van megállapítva, akkor mennyi amit még effektíve kibír? 220? több ?

2012. dec. 12. 18:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!