Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Másfél hónapig nem tudtam...

Másfél hónapig nem tudtam tölteni a motor-aksimat. Keletkezhetett benne kár?

Figyelt kérdés

Most csepptöltőre raktam,töltöttem egy napig és megmérve 13,5 V volt a kapocsfeszültsége.Pár óra elteltével kíváncsiságból újból rámértem,de ekkor már csak 13,1-et mutatott a multiméter.

Normális ez?

2012. dec. 10. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Majd ha használni fogod akkor kiderül hogy jó-e. Így nemigazán lehet megmondani.

Ha teljesen le volt merülve akkor az az 1,5 hónap elég sok. Ha közbe hidegben volt és meg is fagyhatott akkor ez elég nagy gond.

De ha fel volt töltve akkor ennyi idő alatt nem kellene hogy nagy baja legyen. Főleg ha zselés(bár gondolom savas aksi)

Mindenesetre legyen csepptöltőn addig amíg használatban nem kerül.

2012. dec. 10. 16:40
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Teljesen feltöltve raktam el és végig a lakásban volt.

2012. dec. 10. 16:51
 3/7 anonim ***** válasza:

És hány éves az aksi?

De így nem kellene hogy baja legyen.

2012. dec. 10. 16:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Bő két éves.
2012. dec. 10. 17:23
 5/7 anonim ***** válasza:

kapocsfeszültség:töltés és(vagy) kisütés után nem kell várni,hogy megmérd a feszkóját.

Nyugalmi fesz:töltés és (vagy)kisütés után 30 percet kell várni hogy helyes értéket kapj.

egy jó akku nyugalmi feszkója:12,7-13,2 volt(ha több nem baj)

2012. dec. 10. 21:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Teljesen feltoltott aksi terheletlen nyugalmi feszultsege 2,1V/cella, tehat 12,6Volt egy 12Voltos akkunal, nem 13.

[link]

2012. dec. 11. 14:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Az a gond,hogy a motor gépkönyve szerint 12,7V alatt nem indul.

Volt hogy próbáltam 12,7 V körüli feszültségnél indítani,az önindító tekert,de értelmes szikrát már nem tudott adni a gyújtótrafó.

2012. dec. 11. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!