Miért áll le az autóm hidegen?
2004-es Ford Focus, 1.4 benzines.
A motor rendben elindul, majd kb 10 másodperc után az alapjárat eltűnik, illetve ingadozik, majd leáll. Amíg be nem melegszik a motor, menet közben is le akar fulladni alacsony fordulaton. Ilyenkor gázadásra nehezen reagál.
Szívató és gomba ki lett cserélve gyári újra, de a helyzet nem változott. Melegen nincs vele probléma. Voltam vele egy Ford márkaszervízben. Ott lambdaszondát akartak benne cserélni kb egy százasért, amit -ha lehet- én szeretnék elkerülni. Különösen azért mert nem vagyok megygyőződve róla, hogy az a hiba.
Alapjárati szabályzó volt tisztítva? Típushiba, ha nem akkor ezt olvasd át, otthon is meg lehet csinálni:
Pucolást követően áramtalanítsd , majd illeszd fel..
Amihez diagnosztikai műszerre lesz szükség ..
Kedves Taki9333!
A gyújtásprobléma nekem is eszembe jutott, viszont indítás után 10 másodpercig tökéletesen működik. Emiatt én kizártam a gyújtást. Az alapjárat beáll 1200-ra, majd 10 másodperc után visszaesik 500 körülre, ingadozik egy darabig, és ha a gázzal nem emelem a fordulatot akkor leáll. Ha a fordulatszámot emelem, mondjuk 1500-2000-ig, és gázadással folyamatosan ott tartom, akkor is érzékelhetően elkezd ingadozni +/- 100-200 rpm-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!