Van valami jármű, ami egy F1-es autót le tudna győzni egy F1-es pályán egy normál F1-es távon?
A F1 már régen nem a motorok teljesítményéről szól, hanem az aerodinamikai konstrukcióról és a gumikról.
A válasz: nincs
Pontosan ezért kérdeztem, mert hiába gyorsul mondjuk 0-100-ra a Bugatti ha jól tudom 2.4 mp alatt, a Ferrari F2012 pedig 2.7 alatt Alonsoval (ő vette idén a legjobb rajtokat), az aerodinamika miatt a Bugatti sokat veszítene a kanyarokban. Az meg hogy épített autó, nem mond sokat, mert egy F1-es kocsi is épített autó. Konkrét járműre gondolam. Lehet motor is, csak aszfalton közlekedjen, az a lényeg.
De egyébként én sem találtam semmit, mi felvehetné a versenyt ezekkel az autókkal.
Nincs. Egyszerűen tömören.
Nagy teljesítményhez úgymond nem kell akkora ész, hogy megépítsd. Aerodinamikához és ennek finomhangolásához viszont sok kell.
Hát nem hiszem...
Egyik utcai autónak sincs olyan alacsonyan a súlypontja, hogy olyan nagy sebességgel tudják bevenni a kanyarokat megbillenés és megcsúszás nélkül. Plusz akárhogy könnyíted, nem lesz egy f1-esnél könnyebb.
Tegyük fel van egy nagyon erős autód, de akárhogy építed meg nem lesz olyan stabil útfekvése a kanyarokban, ezért jelentősen lassabban kell bevennie azokat. Hiába tudná lehagyni az egyenesekben, szerintem esélytelen hogy ő győzzön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!