Mivel tudnám erősebbé tenni a simsonomat, s50-es?
Egy sport dob sokat dob rajta,meg fullszintetikus olajzás, és egy jó ngk gyertya.
Tudsz még variálni annyit hogy az áttételezését variálod a fogaskerekeknél de azt csak is valaminek a rovására tudod elvégezni,ha azt akarod hogy gyorsabb legyen akkor gyengébb lessz ha azt akarod hogy nyomatékosabb akkor meg lasabb lessz.
ha kalapácsos gyújtás van rajta akkor azt érdemes lecseréltetni tirisztorosra ,ez is segít neki.
Üdv!
Tehetsz rá 70-es vagy nagyobb hengert is de akkor cserélned kell a főtengelyt erősebbre mega hajtókart is.
ha nagyon belemennénk a tunningba akkor lehet rá faragni a henger és a karbi közé egy visszacsapószelepet amitől sokkal erősebb lesz a motor,lehet a hengerbe maratni plussz 2 felömlőt,Ha nagyon bele akarsz turkálni akkor a kuplungot kikönnyítheted.
Amit tényleg érdemes megcsinálni az a jeladós gyújtás és a sportdob fullszintetikus olajjal.
S50-esre nem tudsz 70-es hengert rakni.
Én azt ajánlom, hogy fúrasd fel a hengeredet 60-asra
ha gondolod megcsináltathatod 4 felömlősre, de szerintem fölösleges, mert ezzel is csak csökken a motor élettartama(persze ez használattól is függ, és attól is hogy hogy van megfaragva a henger, mennyire forgós, vannak kevésbé forgós 4 felömlős hengerek ha mindenképpen 4 felömlőset akarsz akkor én egy kevésbé forgósat ajánlok)
DE! amit szerintem bőven elég elvégezni, ahoz, hogy valamivel gyorsabb motorod legyen:
-60as minituningos 2 felömlős henger
- átalakított hengerfej
-Keyston dugattyú(két gyűrűs)
-gyári karburátor(nagyobb fúvókákkal)
-minituningos kipufogó(ez azért jó mert nem kell egy újat venned, hanem a gyárit kibelezed, totál üresre, és az ábra szerint megcsinálod a kipuff új belsejét: [link] )
ezzel az átalakítással egy a gyárinál érezhetően gyorsabb, erősebb motort fogsz kapni(nem fog 100-al menni, de nem is marad meg a max 60-65-ös tempó)
a minituningról itt tudsz olvasgatni:
(alul ott van a kiegészítés s50 illetve turbós blokkokhoz)
sok sikert, jó bütykölgetést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!