Suzuki swift 1.3? lényeg lent
Tudom hogy sok efféle kérdés van de egy válasz sem használható!
Attól kérdezem akinek van ilyen autó-ja!
Mennyibe kerül a fenntartása
mennyit költ a kocsira milyen kiadásai vannak rá
a válaszokat előre is köszönöm!
Az 1. válaszadó által leírt 10-ezer km-enkénti cseréken kívül nálunk (most 75000 km-es az autó):
- 30-ezer km-enként váltóolaj csere,
- 40-ezer km-nél gyertya csere,
- 50-ezer km-nél első fékbetét- és féltengely gumiharang csere,
- 60-ezer km-nél vezérműszíj-, görgő- és féltengely csukló csere.
És úgy 6 évente akkumulátor csere.
A műszaki vizsgadíj benzines személyautókra egységes (nekem legutóbb 16-ezer valamennyi volt, úgy tudom most már 22-ezer), a kötelező gépjármű felelősség biztosítás díja leginkább a balesetokozás mentes előélet hosszától függ, valamelyest a díjfizetés gyakoriságától. (Nekem soha nem volt saját hibás balesetem, B5-ben vagyok, mert 5 éve van a nevemen az autó, így a baleseti adóval kb 30-ezer Ft/év, éves díjfizetési gyakorisággal.)
Személygépkocsira teljesítményadó van. Gépkocsi korától függ, hogy kW-onként hány Ft (a kor előre haladtával egyre kevesebb).
A szabályok leírása helyett ajánlom ezt a kalkulátort, az elején még abban is segít, hogy a LE-t kW-ra számíthasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!