Elég a két meghajtott kerékre téligumit rakni?
Figyelt kérdés
Kötelezö mind a 4 gumit átcserëlni? Ritkán járok vele,ezért nem érné meg, 4 et venni...Vagy büntetnek is érte? Elsö telem,h kocsim van és ezeket nem tudom. Elöre is kõszi a válaszokat!2012. dec. 3. 14:42
1/7 anonim válasza:
Azt hiszem nem,mert fékezéskor nagy baj lehet,ha kifarol.A hó lánc az elég 2.
2/7 anonim válasza:
nem büntetnek érte, nyárival is mehetsz, de biztonságosabb ha mind a 4 keréken téli van
3/7 JanoviczkiFerencné válasza:
Még véletlenül se tedd!!! Nem tudom, hogy büntetik-e de az életeddel játszol! Akkor inkább négy nyári és el se tudsz indulni. A felemás gumi életveszélye, máshogy fog viselkedni a hátulja mint az eleje és kipördülsz. Én buszvezető vagyok, egyszer a főnököm el akart küldeni felemás gumikkal, télen, hegyi járatra, nem vállaltam, de senki sem, úgyhogy indulás előtt lett előre is téli gumi. (a busz hátsó kerekes úgyhogy fordítva mint a te kocsid)
4/7 anonim válasza:
Nem kötelező! De ha gáz van, és gyakorlatlan vagy, miattad meghalhat valaki, vagy valakik.És ha ilyent kérdezel, biztos, hogy gyakorlatlan vagy.
5/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek!!!!
2012. dec. 3. 14:51
6/7 anonim válasza:
Ha külföldre, pl. Ausztriába mész akkor kötelező a hegyeik miatt. Idehaza nem kötelező.
Ha tényleg olyan ritkán jársz vele, akkor nem érdemes beruházni komoly összeget. Esetleg ha ez a készlet elkopott/elöregedett (ha tényleg olyan keveset mész, akkor ez lehet hamarabb megtörténik), akkor négyévszakosat venni, az egyik évszakban se tökéletes, de télen azért jobb mint a nyári.
Egyébként az első kerekek hajtanak a kocsidon, viszont a hátsókon nagymértékben múlik az iránytartás.
7/7 anonim válasza:
Abban a tévhitben vanna sokan,hogy elég csak a hajtott kerekekre téligumit szerelni..
Nagyonfontos hogy hátul is az legyen,ha nemszeretnél driftelni a havas kanyarokban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!