Ért valaki itt a guminyomás szenzorokhoz?
Vettem 4 db kerékhez való nyomásérzékelő szenzort. Gondoltam, hogy a téli gumikhoz is legyen, ha már van az autóban ilyen rendszer.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, hátha valaki jobban ért a működéséhez:
- Ezek a szenzorok honnan kapják a tápellátást?
- Valami mindegyikben egyformán zörög, ha megrázom. Ez normális?
- Fel fogja ismerni a rendszer, vagy külön hozzá kell tanítani? Ekkor nem felejti el a másik garnitúrát majd?
- Amit vettem, annak a szelep részének a belseje, tehát az a visszacsapó szerű rész nincs benne. Gyakorlatileg egy üres cső a végén magával az érzékelővel. Egy gumis tudja, hogy mi kell hozzá?
Gondolom válaszolok a saját kérdésemre, ha már bő egy hónapja használom a szenzorokat.
Nem kellett semmit se tanítani. Rögtön felismerte automatikusan a rendszer és mért egyenként a keréknyomásokat.
Igen, raktak bele szelepet.
A zörgés gondolom normális, mert jól működik. Lehet valami mozgásérzékelő lehet, mert azt észrevettem, hogy pl indulás után ad csak jelet. Reggel amíg állok, nem.
Egy másik fórumon azt írták, hogy beépített elem van bennük áramforrásként, ami nem cserélhető. Így emiatt a várható élettartamuk a szenzoroknak 8-10 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!