Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől nőhet az olajszint egy...

Mitől nőhet az olajszint egy motorban, ha nem öntök utána olajat?

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 19:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem még, eddig leírtam ide 2 normális dolgot és nem teljes hasznos, valaki le tudja pontozni a válaszokat, de egy értelmes dolgot nem tud ideírni? nem mintha annyira érdekelne, hány pontom van. Kérdező: ha rég nem cseréltél olajat, akkor itt az ideje! Egy év vagy 10ezer km-től indul, és attól függően hogy milyen autó változó csereperiódusok vannak. Ha több olaj van benne még mindig azt mondom hogy ott problémák vannak amit meg kell nézetni egy szakemberrel.
2009. aug. 18. 20:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen ha szimering probléma van akkor folyik az olaj. Ez tény, én arra értettem a hibákat ha így használod tovább ezek jöhetnek elő. Bocs ha nem voltam elég egyértelmű! Lényeg hogy így neten elég nehéz megállapítani a hibát, ezért nézesd meg csak ezt tudom tanácsolni. Bocs mégegyszer!
2009. aug. 18. 20:43
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Megvan a hiba: rengeteg benzint kap hidegen, nem égeti el a motor, hanem lefolyik az olajteknőbe. Most szerelőnél van, estére kész. Lusta disznó vagyok, félévente nézek olajszintet.

Mégegyszer köszi nektek!

2009. aug. 19. 13:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Na figyu a szimmering azért fog rövidesen tönkremenni, mert benzin is áztatja folyamatosan, tehát nézegesd a főtengely kihajtásokat nemsokára szivárogni fog. SZóval tetesd rendbe a gépet, mérj kompressziót, lehet h egy szimpla fúrás újragyűrűzés megoldja az egészet, mert ott rendesen lefújnak a hengerek. Azt az olajat meg sürgősen ereszd le a p*csába, mert ennyi hígulásnál az se segít ha időnként megjáratod a kocsit, mert egy kicsi általában mindig megy le de az ki is párolog belőle a meleg motornál. De ez már brutális, itt hozzá kell nyúlni. És ha már hozzányúltok akkor mehet bele új karter, szelepfedél tömítés meg szimmeringek is meret ez megviselte őket. Hengerfej pakolás meg evidens h új. Az is lehet h az se egészen fasza ha kell akkor síkoltasd. A legjobb ha kimondottan motorfelújító műhelyt keresel, egy lépésben megvan az egész.
2009. aug. 20. 08:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
És ha tényleg csak ennyi volt a baj, akkor ellenőrzésképp 1-2 hetente less rá a szintre. Jahh és ha ennyire el volt baszva a beállításod számíts rá hogy a gyertyák gyakorlatilag megsültek és csereérettek, nekem kuka volt az összes a végtelenül elállított kocsimon. És a szelepek meg az egész hengerfej merő mocsok lehet mert ott tökéletlen volt az égés. Gyertyacsere, aztán kicsit hajtsd meg hogy kipucolódjon. Pálya 50 km-en masszív 130-140.
2009. aug. 20. 08:03
 16/17 Legyenmondjuk Ket válasza:

Köszike mindenkinek, többszörös megerősítés. tényleg kerül benzin az olajba, kartergáz levezetés arra van hogy kipárologtassa és levegővel beszívja és elégesse a motor ha azonban ha ilyen mennyiség kerül bele az valamely említett hiba lesz:

az hagyján hogy beáll a motor vagy a szimeringeket kinyomja vagy oly mértékű kopás lesz ,hogy motorgenerál kinéz, de gondoljátok csak végig a kenés hiányáben melegedő alkatrészek találkozása a benzinnel, szerelmük kirobbanó siker lesz és jöhet a poroltó. nekem szimplán összefosott mindent a híg benzines keverék, karbit is nívó végén folyt ki az olaj!!!

2015. jan. 16. 08:46
 17/17 anonim válasza:
Tudom régen volt, de emlékszel még, hogy mit csinált rajta a szerelő? Csak kíváncsi vagyok és utána volt e vele baj?
2019. jún. 19. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!