Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől nőhet az olajszint egy...

Mitől nőhet az olajszint egy motorban, ha nem öntök utána olajat?

Figyelt kérdés
2009. aug. 18. 19:13
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Víz nem mehetett bele, úgy érzem az olaj benzinszagú.
2009. aug. 18. 19:16
 2/17 anonim ***** válasza:
29%

Igen igy van sok benzin kerul az egesterbe amit a motor nem tud elegetni es igy az oljaba megy. Ez azert van mert peldaul ha hideg motorral indulsz erosen turazod. Mikor reggel elindulsz hagyd egy kicsit alaptjaraton vagy elore nem hajts tul gyorsan szepen folytatolagosan gyorsits ne egybol orias gazzal.

16/f

2009. aug. 18. 19:31
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
Akkor a benzin megy valahogy az olajba. Már bocs hogy ezt írom de a motor nem tudja termelni magában az olajat. Ha több van benne, sűrgősen le kell vele állni, nem menni sehová és megcsináltatni míg be nem áll a motor.
2009. aug. 18. 19:32
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
De 1. ha már bele megy valami az olajba, nem lesz megfelelő kenés, hűtés, stb.! Meg kell csináltatni, mert komoly kárododáshoz vezethet.
2009. aug. 18. 19:34
 5/17 anonim ***** válasza:
77%

Nem biztos,hogy sok benzin kerül a hengerbe lehet,hogy a motor kopott,+ gyakori hideginditás,rövid távon való használat.

Elég összetett dolog ez.

2009. aug. 18. 19:34
 6/17 anonim ***** válasza:
88%
ha egy régebbi típusú autód van amin a régi membrános üzemanyag szivattyú van akkor az engedi át az üzemanyagot és attól benzines az olaj. csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, nézesd meg mert ha felhigul az olaj, beáll a motor!!
2009. aug. 18. 19:47
 7/17 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy valami ilyesmi. Elég sokat jártam télen rövid úton, be sem melegedett a motor, végig ment a dúsítás. Azóta nem cseréltem olajat. Most néztem, de brutálisan sok van benne - max. szint felett 4 cm!!!
2009. aug. 18. 19:49
 8/17 anonim ***** válasza:
62%
Jah nekem is igy volt telen a robogommal roviden mentem es eszrevettem majd h sok az olja. Elso voltam!!!
2009. aug. 18. 19:52
 9/17 anonim ***** válasza:
79%
ha 4 cm el van a szint felett akkor, kb a duplája van benn mint kéne. Ha szerecséd van akkor megúszod egy főtengely vagy vezérmű tengely szimering cserével, ha nem akkor egy motor generál kinéz, ami nem épp 2 Ft. nem ilyesztegetni akarlak, de minél előbb nézesd meg és addig ha lehet ne használd!! 19:47-es voltam.
2009. aug. 18. 20:03
 10/17 A kérdező kommentje:
Javíts ki, ha tévedek, de ha szimmering probléma lenne, akkor nem fogynia kellene az olajnak?
2009. aug. 18. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!