Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogóról lenne szó. Hogyan...

Robogóról lenne szó. Hogyan tudom eldönteni, hogy vízpumpa vagy hengerfej problémája van?

Figyelt kérdés

Aprilia SR 50, fekvő minarelli.

A melegszik a víz, s folyamatosan után kell tölteni. Kb. a motor közepe táján csöpög akkor, ha jár a motor. Nehezen indul be, viszont ereje van. Folyamatosan olyan "égett víz" (tudom nem létezik ilyen:D) szaga van. Nem tudom mihhez hasonlítani..szóval hűtővíz szag:)

Szétszedem, hogyan tudom eldönteni, hogy honnan csöpög? Mármint, hogy csak egy tömítésről van szó a vízpumpában, vagy komolyabb a problééma.

Előre is köszönöm a választ!

2012. dec. 1. 15:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Teletöltöd a kiegyenlítőtartályt és járatod 1-2 percet kupak nélkül, hogy légtelenítse magát. Ha ez után is buborékokat látsz feljönni gázadásra akkor hengerfejes. A vízpumpánál pedig szedd le a műanyag fedelet ahol a gyújtás kábelek mennek be. Ha a vízpumpa szimering rossz akkor oda folyik be a víz.

Vízpumpa hiba esetén: Először szedd szét, ha nincs elkopva a vízpumpa tengelye akkor nem kell hozzá venni drágán felújítókészletet csak 2 csapágy és egy szimering(kb egy ezres összesen).

Hengerfejesség esetén: Tömítéseken kívül nem árt egy érintő síkolás a hengerfejnek. Akár házilag is megoldható egy nagyobb köszörűkővel körkörös mozdulatokkal és sok kenőolajjal.

Ha kell még valami kérdezz privátban.

2012. dec. 2. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!