Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor csere de hogyan?

Motor csere de hogyan?

Figyelt kérdés
Nos adott egy autó ami egyik ismerősömé és motorcserés.Kérdezősködtem mi hogyan is van,de ha valaki tud valami okosat hozzászólni ne tartsa magában.Szóval az autó ideiglenesen kivan vonva a forgalomból.Egy tipusazonos motor kerülne bele.Visszalenne helyezve a forgalomba,majd üzembentartóival én átvenném úgy ahogy most van még a régi motorszámmal.Tehát akkor az üzembentartói szerződés,ehez jön a forgalmi,és ha jól tudom még valami ami a rendes átíráshoz képest 1/4 ár.Akkor most van egy autó új motorral,és énvagyok az üzembentartó.Majd így elmennék a közlekedési hatósághoz ahol átnézik és kapok róla papírt hogy minden rendben vele és új motor van benne.Van esetleg még más valami ezen kívül?Miután átvizsgálták kaptam róla papírt hogy minden rendben nemkell új forgalmi igaz? sem műszakinál mert van róla egy hivatalos papírom.
2012. nov. 28. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Újul a forgalmi és a törzskönyv is, nem nyert.

Be kell jelenteni a motorcserét az NKH-nál, kapsz egy adatlapot, azzal át kell ballagni az ocsmányirodába ahol bejegyzik és újulnak a papírok.

Ezt célszerű (meg máshogy nem is megy) az üzembentartóival együtt intézni, ugyanis kell hozzá a tulajdonos is.

2012. nov. 28. 21:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem,de ha még forgalomba sincs az autó meg semmi hogyan vigyem el az nkh-hoz? és akkor üzembentartóinál kell új törzsköny és forgalmi is már?
2012. nov. 28. 21:55
 3/7 A kérdező kommentje:
milyen plussz költségekkel jár ez?
2012. nov. 28. 21:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam hogy úgy hogy ki van vonva, hanem az üzembentartói megcsinálása előtt, hogy azzal együtt lehessen papírozni. :)

Üzembentartóihoz kell:

- Jogügyletről szóló okirat üzembentartói szerződés

- Kötelező biztosítás üzembentartó nevére

- A járműnek korábban kiadott régi típusú forgalmi engedély, vagy az új típusú forgalmi engedély

- Eljáró ügyfél személyazonosságát igazoló okmány

- Üzembentartói ügyintézést a tulajdonos személyesen, illetve az üzembentartó a tulajdonossal együtt intézheti vagy meghatalmazással amiben a tulajdonos meghatalmazó

- Járműnek érvényes műszaki vizsgával kell rendelkeznie

- Új üzembentartó, amennyiben ellenszolgáltatással és egy időben szerzi az üzembentartó jogot, úgy a vagyonszerzési illeték 25%-át kell megfizetni, ellenszolgáltatás nélkül 50% vagyonszerzési illetéket kell megfizetni.

- Forgalmi engedély illetéke: 6.000,- Ft

- Régi forgalmi estén a forgalmi, és törzskönyv illetéke: 12.000,- Ft

- Törzskönyv illetéke: 6.000,- Ft

Ezen felül a vizsgalap amit az NKH ad 2500ft.

2012. nov. 28. 22:08
 5/7 A kérdező kommentje:
de az autó jelenleg kivan vonva a forgalmból. üzembentartói előtt akkor hogyan vigyem el vizsgára? helyeztessem vissza a mostani üzembentartóval(ő unokatesóm) majd ezután vigyük el a vizsgára és csak utána menjek a tulajjal megírni a szerződést? persze előtte kötök egy biztosítást is a nevemre. vagy hogyan lehetne ezt megoldani?
2012. nov. 28. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:
milyen kocsi?mi a baja a motornak?
2012. nov. 28. 23:41
 7/7 A kérdező kommentje:
egy 4genes civic,hát konkrétan kiváncsi volt a hajtókar a külvilágra és kinézett a blokk oldalán :)
2012. nov. 29. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!