Mennyi ido alatt lehet átszokni egy automata váltos kocsi vezetésére?
Figyelt kérdés
Tavasszal autot fogok vàltani,ami egy automata vàltos kocsi lesz. még soha nem vezettem automatàt, akinek van ilyen tapasztalata, leirnà,h a gyakorlatban mennyi ido, mire megszokod,h nem kell kuplungolni és csak 2pedàl van. koszi2012. nov. 24. 22:18
1/8 mareaboy válasza:
egy óra alatt! gáz fék van a kocsiba semmi más!egy manuális váltót sokkal nehezebb megszokni de egy automata az tényleg gyerekjáték
3/8 anonim válasza:
30 mp kb, nincs mit átszokni rajt
4/8 anonim válasza:
Autóiskolába manuális váltós autón tanultam, aztán mikor meglett a forgalmi vizsga, gyorsan megcsináltam még az elsősegély vizsgát, utána mentem autót venni, automata váltósat. A forgalmi vizsga és az autó vétel között egy hét ha eltelt. Megvettem, beleültem, indultam vele haza, azonnal átszoktam, 1 pillanatig se tartott. Az oktatóm azt mondta automatánál félő a fékbe taposni véletlenül, ha valaki manuálisból átül. Velem ilyen egyszer sem fordult elő, csupán úgy maradt meg a manuális váltó, hogy az automatában mindkét lábam használom. Jobb láb a gáz, bal láb a fék. Már két és fél éve így használom. Nem vagyok benne biztos, hogy a szokás-e. Városban viszont egyértelműen biztonságosabb így. Ha védett főúton, meg egyéb úton, ahol nem kell tartani úgy különösebben semmitől, persze leteszem a bal lábam, ahova kell, de ha araszolok, lassan megyek, olyan helyen ahol figyelni kell, jobbal a gázt nyomom, balt meg a fék fölött tartom.
5/8 anonim válasza:
Ha előtte sokat vezettél kézi váltósat, akkor a bal lábadat tedd félre, vagy hajlítsd be. A lényeg, hogy ne legyen a pedálok közelében, mert hajlamos az ember megpróbálni kuplungolni és ennek általában szélvédő lefejelés lesz a vége :) A többit már az előzőek leírták.
6/8 anonim válasza:
Egyik ismerősöm azt mondta hogy elég sokat dobogott a bal lábával az automata váltós kocsiban. Az biztos hogy nekem is mozogna a bal lábam meg a sebbáltóhoz nyúlkálnék.
7/8 anonim válasza:
mennyi idő szokott lenni a vidámparkban a dodgem kezelésének megszokása? :D
na, kb pont annyi lesz az automata gépkocsi is
8/8 A kérdező kommentje:
oksa,koszi a vàlaszokat.
2012. nov. 25. 14:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!