Hogy lehet részletfizetési szerződést írni? Véleményeket szeretnék.
Felhívott egy srác hogy cserélne velem a saját motorjára de én mondtam neki hogy nekem így nem jó, arra gondoltam hogy odaadom neki a motort fizet most amennyit tud és majd ha eladta a motort akkor kifizeti a többit.Ez mennyire biztonságos megoldás?
Ha lehet akkor mi biztosítja hogy fizetni fog?
Vagy ha nem fizet akkor mit lehet tenni?
Anno énis így vettem a simsonomat 80-ért,hogy kétszer 40.
Mivel 80 volt a havi fizetésem XD
Beleírtuk az adásvételibe,hogy a "fennmaradó összeget a vevő a következő hónapban egyenlíti ki".
Persze azt nemtudom,milettvolna ha nemfizetek...
Mert ugye a "tanú"az nem vállal kezességet.
Attól függ,mennyire tartod megbízhatónak a srácot.
Mert ha nemlesz kedve később fizetni,akkor sajnos megszívtad szerintem...
Én nem írnék ilyen szerződést!
Ez egyáltalán nem biztonságos, mert kisebb összegről van szó és ha nem fizetne, akkor évekig pereskedhetsz a pénzedért és persze többet utazgatsz és költesz ügyvédre mint a befolyó összeg.
Én így adtam el egy Suzukit törötten (65e) és persze utána nem láttam a pénzből semmit. Hiába írtunk szerződést, simlis cigó banda volt, persze semmit nem lehetett elhozni tőle mert semmi nem volt a nevén.
Egyszer benéztünk hozzájuk amikor arra jártunk, ígérgettek fűt fát, de csöves kamugépek voltak.
Ha lemennénk a trélerrel a kocsiért, akkor meg többet tankolnánk mint a kocsi ára...
A kövi kocsimat viszont így vettem, magánembertől részletre. Megbízott bennünk, 4 részletben fizettem ki, nem volt semmi gond. A4es papírra megírtuk, hogy miről lenne szó, adatok, tanúk, mennyit hagytam ott először. Utána mikor vittem a pénzt csak írtunk egy papírt, hogy még mennyit tettem le nekik. Az utolsó részlet után átirattam és mindenki boldog volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!