Ha a motorom teleszkópjába több olajat öntök keményebb lesz?
Figyelt kérdés
egy etz-ről van szó,nagyon puha az eleje és könnyen felkoppan.Arra gondoltam öntök még bele olajat hátha jobb lesz.Ártok vele valaminek?2012. nov. 24. 09:01
1/8 anonim válasza:
Ha többet tőltessz bele mint az eredeti gyári érték, akkor szépen a felesleget kinyomja majd a szimmering mellett. Ha kevesebb van benne jelenleg, akkor töltsd fel.
2/8 anonim válasza:
Szerintem esetedben egy komplett teleszkóp felújítás jobb ötlet lenne, mert lehet a jelenséget már nem tudod megszüntetni olaj adagolással ( a hidraulika témájában :) ).
3/8 anonim válasza:
Szerintem egy rúgócsere megoldja. De ha már szétszedted, akkor cserélj szimeringet, úgyis évenként cserélheted.
4/8 anonim válasza:
olajat cseréld ki. motorosboltba adnak amilyet kell mond hogy mi a bajod. töltsd tele a telót olajjal és nem mozdul egy centit se. csak viccelek. szimeringet meg jó minőségűt vegyél ne kisiparit mert megbánod. fel is újíthatod ha van rá keret ünnepek előtt.
5/8 A kérdező kommentje:
nyáron újítottam fel,kapott új dupla porvédős szimeringeket(zöld színű) és persze új olajat.
2012. nov. 25. 16:40
6/8 anonim válasza:
Rugót cseréltél? Milyen olajat raktál bele? Sima 10w40-es olaj kell bele, azzal az igazi.
7/8 anonim válasza:
Ha a telód jó akkor esetleg olyat csinálhatsz
hogy kicsit sűrűbb olajat teszel bele
és akkor keményebb lesz.
8/8 anonim válasza:
Remélem tudjátok, hogy nem hidraulikus teleszkópról van szó, hanem olajfürdős rugócsillapításról...
Magyarul az olaj azt a célt szolgálja, hogy a rugó ne rozsdásodjon be: vagysi kakaót is tölthetnél olaj helyett bele, semmit sem éreznél másképpen.
Rugócsere, illetve a rugóba egy belső rugó beszerelése megoldja a problémádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!