Benzinesbe dízelt, illetve fordítva mindkét esetben nagy károk keletkeznek?
Benzinesbe a gázolaj ha bele kerül,akkor szépen leáll a motor és nem indul. Lehetalaposan takarítgatni A-Z ig az üz. rendszert ,de ezután újra indul a gép.
Dieselbe benzint beletankolva halál...,szétcseszed a komplett motort,adagolót .........milliós kár.
én úgy tudom, hogy a dízelbe benzint rakni öngyilkosság, de elvileg a benzines jobban bírja ha dízelolajat kap
persze nem mondom hogy jó neki, de úgy tudom hogy nem okoz akkora gondot, mint fordítva
Mint már írták, benzinesbe belenyomod a gázolajat, aztán lehet tisztítani az egész rendszert. De nem lesz baja.
A dízelnél más a helyzet. Ugye az olaj az keni is az alkatrészeket, de a benzin ezt lemossa és pár alkatrész beáll. Nem érdemes ezzel kísérletezni!
A régi dízeleknél télen még raktak egy picit, hogy könnyebben induljanak, de azok még az egyszerű szívódízelek voltak.
1980as években gyártott 1.6 D CL Passaton tesztelve.
Benzines túléli, bár ahogy írték is lehet takarítgatni.
A dízelmotor viszont nem tolerálja a tiszta benzinnel történő üzemelést, annyira nem hogy szélsőséges esetben le is dobhatja a hengerfejet,de valóban több százezres kár keletkezhet tőle, akár GTK-s is lehet a gép.
Pont ezért van különböző kialakítása a töltőpisztolyoknak és a töltőnyílásoknak, hogy még véletlenül se tudj rossz üzemanyagot tankolni.
Az előző kolléga említette hogy régen szokás volt télen benzint keverni a gázolajhoz, ez ne ma könnyebb indítás miatt volt, hanem mert elég sokáig dermedésgátló adalék nélküli gázolajat lehetett csak kapni, az meg -15környékén szépen bekocsonyásodott, és megállt az üzemanyagrendszerben, aztán lehetett hősugárzózni a blokkot. Kis mértékű (maximum 10%) benzintartalom ugyanis még nem okoz problémát, de a gázolajjal keveredve jelentősen (-30-40 fok környékére) csökkenti a dermedéspontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!