2/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a KRESZben csak a gumi mintájának minimális mélysége van megadva, ezért ha a nyári gumid mintája elég mély, akkor szerintem nem.
3/9 anonim válasza:
Nem, ha a kocsit a garázsban hagyod egész télre.
4/9 anonim válasza:
A KRESZ nem írja elő. Azt meg, hogy szeretnéd-e döntsd el te magad. Szólnak érvek mellette (jobb tapadás hidegben, rövidebb fékút, jobb irányíthatóság) és ellene (több pénz, tárolási problémák, "régen se vót téli gumi és mégis megvótunk nélküle") is.
5/9 anonim válasza:
Nem muszáj, de jó ha téli gumi van fent. Nyárival is el lehet óvatosan menni bárhová. Jobban csúszik, meg hamarabb dobja ki a farát az autó, de szerintem tűrhető. Nagyobb hóban hajlamosabb az elakadásra mint a téli, de ha van hólánc, akkor ez nem gond.
6/9 anonim válasza:
Ha megteheted,cseréld le. Ezer meg egy cikk,riport,reklám stb. foglalkozik vele,hogy:
-a gumikeverék lágyabb,megőrzi a tapadást hidegben is
-a gumi futófelületén kialakított lamellák jobban tapadnak a hóban
De:-csapadékelvezetése gyengébb a normál guminál,
-hajlamos alulkormányozottá tenni az autót
7/9 anonim válasza:
Ez egy nagyon korrekt cikk, amivel 25 évnyi vezetés és mindenfajta gumi használata után abszolut egyetértek:
8/9 anonim válasza:
Remélem szolgálatban leszek, amikor majd tél közepén nyári gumival igazoltatni foglak. Saját és más úton lévő embertársaid védelmében erősen ajánlott.
9/9 anonim válasza:
És akkor mivan? Nem kötelező a téligumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!