Opel Astra f vagy Opel Vectra A a jobb választás?
Mind2 1.7 td Isuzu motorral.
1. kocsi lenne, Vectra kisebb valamivel, olcsóbban hirdetik a jó állapotúakat és nekem kicsit jobban is tetszik, de nem igazán tudok dönteni. Magát a kocsit max 300ezerért venném, de az sem lenne baj, ha ebben az árban a nevemre lenne íratva.
Vectra nagyobb autó, Astra kisebb, ez nyilván a fogyasztásban is megmutatkozik, bár dízelnél talán nem annyira.
ASTRA-ból talán több is van, mivel gyártották MO-n is, valamit tovább gyártották, ezért vannak fiatalabbak is.
Nekem astra F-em van, a Vectra tényleg szép, de a belsején több helyen látszik, hogy régebbi (a fűtésszabályzó tologatói, csak egy óra kijelzője van, stb)
Nem feltétlen. A kulcssszó: Állapotot veszünk, nem kilométert.
Az én Astrám 240.ezerért volt kirakva. 1.4 Si motorral, ami a hengerenkénti befecskendezéses 8 szelepes 82 lovas motort takarja.
Később kiderült miért: Taxi volt, az órát vissza akarták tekerni 217ezerről 170-re, de korán értem. A gitt lehullott fél év alatt, a tanklyuknál lyukas volt. Katalizátor nem volt rajta. Tetőkárpit lóg, stb.
Hogy miért vettem meg? Friss volt a műszaki.
A leírt hibákat 50.000-ből orvosoltam, + 25.000 volt egy hengerfejtömítés csere, 18ezer alvázvédelem. Azóta eltelt 2 év, és csak olajat cserélek, és tankolok, pedig megyek vele évi 20.000-et. Zörög, kopog (műanyagok, stb), lóg a fejemre a kárpit, de amióta a fent leírtakat megcsináltam (lekopogom) rozsdamentes, motorja hibátlan, bármikor elindulnék vele akár ezer km-es útra is.
Pontosan ,de az 1.7-es dízelesről van szó, azok drágábbak.
Plusz friss tapasztalatom is van, hétfő óta dolgozok egy ilyen 230ezerért vett Astra Caravanon amiről szó van, eddig úgy 50E-be fog fájni a tulajnak, pedig igyekszünk olcsón kihozni. Némileg el volt hanyagolva a blokk, olyan 30ezres olaj volt benne, az izzításnak kakukk (patkolva volt a biztije is), meg némi falsot szívott a hosszában repedt szívócső miatt. A többit meg nem sorolom, persze eladáskor jó volt, utána jött elő.
Egyébként valóban, ki lehet fogni, de ne erre alapozzunk.
Így van.
Opel Astra (F) 1,6-os benzinmotorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!