2006-os,1.3-as Suzuki Swiftbe Valvoline MaxLife 10W-40 Synthetic Blend motorolaj mehet?
Jó lehet, de én 5W40-eset tennék bele, ugyanis az a gyári előírás. Illetve "bármilyen 5W40 viszkozitású, SL/CF ACEA A3/B4 szabványnak megfelelő motorolaj".
Namost a szabványok okésak annál amit bele akarsz rakni, csak a hideg viszkozitása nagyobb (télen sűrűbb), érdemes lenne 5W40-est venni belőle.
Amióta megvan 10W-40-es olaj volt/van benne, a szervizben is ilyet raktak bele mindig, sose volt vele gond :) Csak azért gondoltam erre az olajra, mert nemrég léptem át a 100.000 km-t, és ez elvileg pont ilyen motorokhoz való.
Köszi a választ! :)
Annyi különbség van hogy az 5W40-esnél könnyebben indul télen, kisebb igénybevételt kap az önindító és az akku, plusz hamarabb bemelegedik és valamivel több kenést kap addig is.
Igazából tökéletesen elmegy a 10W40-el is, csak egy viszonylag fiatal gépnél szerintem érdemes betartani a gyári előírást, meghálálja.
Szerviz lehet azért rakott bele 10W-40 mert olyan volt raktáron. Vagy azt hitte ez való bele.
100.000km ha rendszeresen cseréltél olajat akkor az egy majdnem új motor.
5w -40et tegyél bele.
Hidegindításkor sokkal jobb a motornak mivel hamarabb felépül belőle a megfelelő olajnyomás/kenés mint a 10w-40ből!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!