Suzuki swiftbe /1994-es évjárat/,993ccm-es, milyen motorolaj kell? annyit tudok hogy 10w40-es, de azt nem hogy szintetikus vagy félszintetikus?
Egyik sem,fölösleges 2-5000/liter árú olajat egy közel 20 éves mociba önteni.
Ötezerből komplett 10W40 olajcserét megúszhatsz akár szűrővel együtt is.
Nem a márkanév az elsődleges hanem az,hogy 8-10 ezrenként megejtsd az olajcserét.
Szerintem.
:O)
Ha nem eszi az olajat, és megy rendesen akkor nem felesleges beleborítani a normálisabb olajat.
Ahol én vásárolok, ott pl
Total Quartz 9000 5W-40 5Liter 7 800 Ft
Total Quartz 7000 10W-40 5Liter 6 600 Ft
Ez egy 5 literes tescoshoz képest drágább 2000 forinttal? Évi egy/két olajcserénél szerintem nem ezen kell spórolni.
( a total csak egy példa volt, copyzhattam volna Castrolt, Valvoline-t, akármit... )
Élő ember nincs aki eddig bebizonyította volna,hogy mennyivel jobban kopik (?) egy motor 2-300 000 km megtétele után olcsó olajtól mint a nevesebbektől pár olajcsere periódus alatt ...
Nem kell félni akár az újrafeldolgozott "teszkós" olajoktól sem,azt is neves olajipari cégek gyártják és attól sem állt még be motor soha.
Az olajszint és a tízezrenkénti csere sokkal fontosabb tényező,nem kell túlmisztifikálni.
Több tucat autó és közel 3 millió kilométer után ezt bizton állíthatom.
:o)
A 10w40-es olaj nem szintetikus, jó esetben félszintetikus.
A lényeg, hogy időben legyen cserélve, és tényleg nem kell félni az olcsóbb olajaktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!