A központi zär megbolondult. Mit csinäljak? A többi lent
Renault Megane 1999, Eur 2 ,1.6benzines.
Tegnap a kocsit ki akartam nyitni es a sluszkulcsal a központi zär nem oldott fel, majd kulcsal kinyitottam a vezetö oldali ajtot, de nem tudtam beinditani a kocsit, mert a központi zär nem oldott fel.
Ma reggel a zär ki tudott oldani problema nelkül, vagyis azt hittem. Kattanni kattan amikor nyomom, de nem zär es nem old. A kis pöckök az ajtok felett nem huzodnak le - fel. A kocsi szinten nem indul el, villog a piros kis kerek lämpa...se gyujtas nem jön semmi.
Mi a fenet csinäljak ? Mi törtenhetett ?
KErlek segitsetek
ott nincs gomb...
csak a ket hätso ülesnel...
Ellenben a műszerfalon a vészvillogó alatt van egy nyitó gomb.
Nem teljesen értem, mi az hogy nincs gyújtás, amikor ráadod?
Az immo úgy működik ebben az autóban, hogy ráadod a gyújtást, és ha nem ismerte fel a chipet, akkor gyorsan villog a visszajelző piros lámpa. Tudsz indítózni, teker az önindító, de indul be.
Tegnap meg gyujtäs sem volt ejszaka.
Ma mär van, de a veszvillogo igen eg, es se inditani nem lehet a kocsit, es meg az elakadäs jelzöt sem tudom bekapcsolni, lehet az törtent hogy mivel esett az esö ezert beäzott az aksi ? Mert eleg szar helyen van
"Az immo úgy működik ebben az autóban, hogy ráadod a gyújtást, és ha nem ismerte fel a chipet, akkor gyorsan villog a visszajelző piros lámpa. Tudsz indítózni, teker az önindító, de indul be."
Nem egészen! Ezeknél a régi Renaultoknál nem chipes az immobiliser, hanem a központizár működteti! Nekem Lagunám van, ha leállítom 5 perc után bekapcsol az indításgátló, és csak az ajtók távirányítóval való zárása-nyitása után old fel! Lehet indítózni, de villog a visszajelző és csak forog nem indul be!
Kérdező!
Amikor nyomod a gombot atávirányítón, akkor felvillan a kis piros visszajelzó a gomb mellett? Ha nem, akkor vagy elem hiba 2db 2016-os gombelem kell bele. Vagy szétment a nyomógomb, esetleg leszakadt az infra LED. A sógornőm Megane-jának a kulcsát átlag évente javíom. Kellett benne elemet cserélni, nyomogombot cserélni, megforrasztani a LED-et.
Az infra LED-et úgy tudod ellenőrizni, hogy pl. a telefonodat fényképezésre kapcsolod, majd a felé fordított távirányítón megnyomod a gombot. A képernyőn látnod kell felvillanni az infrát!
Jut eszembe: A középső tükör fölött a kis fekete ovális rész alatt van a vevő, az antenna meg ez felett, ha az antennánál beázik a víz pont belefolyhat a vevőbe! Óvatosan szedd le a burkolatot, mert a patentek törnek mint a ropi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!