Suzuki wagon R+-nak szíjas vagy láncos a vezérműje?
Figyelt kérdés
Az autó nagyapámé.
2005.02 havi.
A forgalmiban a motorhoz G10B********** van írva.
1000ccm 3 henger
2012. nov. 11. 18:47
2/12 A kérdező kommentje:
Zsír. 45E km van az autóban de 8 éves lesz februárban. Kéne már erősen cserélni szíjat igaz? Még gyári. Új korától kezdve garázsban áll.
2012. nov. 11. 19:21
3/12 anonim válasza:
Asszem 75 000nél kell szíjat cserélni. Leveszed a burkolatot a szíjról és megnézed a belseje a fogak közt mennyire ép, ha repedezett akkor csere.
4/12 A kérdező kommentje:
Nem a kilóméterrel van bajom hanem a korral. Persze gyári szíj fasza de 8 év az 8 év...
2012. nov. 11. 19:48
5/12 anonim válasza:
Kell bezony, 100 000km vagy 5év a csereperiódus. NEm az amelyik jobban tetszik, hanem amelyiket előbb eléri.
Akkor is, ha szemre jó még, láttam már nem egy "szemre jó" szíjat szétszakadni, némileg többe került a hengerfejet helyrerakni mint a szíjcsere lett volna.
Sacc/kb 30ból megáll anyagárral együtt maszekban, és akkor sokat mondtam.
6/12 A kérdező kommentje:
Autószerelőnek fogok tanulni érettségi után van autószerelő ismeerős. Így csak az anyagárat kell fizetni.
2012. nov. 11. 20:10
7/12 anonim válasza:
Na, egy leendő kolléga. Akkor meg egy tizes környékén meg is fog állni a mutatvány, feltéve hogy a feszítő még jó.
8/12 A kérdező kommentje:
A szíj meg a feszítő olyan 10-15 körül van. Ahhoz jön még a generátor+ vízpumpa szíja. A görgővel nem játszok csere.
2012. nov. 11. 20:16
9/12 anonim válasza:
Helyes. Csak tudd hogy szoktak vele elég sokan, ha megerőszakolod kibír két szíjat is, oda kell rá figyelni.
Generátor+vízpumpa szíj hivatalos neve hosszbordásszíj, 3000 környékén van a bolti ára.
10/12 A kérdező kommentje:
Csak nemtudtam, hogy hosszbordás vagy sima ékszíj azért mondtam így :) Inkább nemn próbálkozok a feszítővel. Boltban 4-5E. Annyiért van normális szíj is.
2012. nov. 11. 20:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!