Paintec: bocs, amit elmondtál nehezen hihető. Gondolom te egy katolikus pap vagy aki max hétvégén az unokáit látogatja ( nem dohányzó tulaj).
Oké, gondoljunk már akkor!
"... a 6 éves Chevrolet Spark (0.8) autónkban van 30 e. km, egyáltalán nem irreális, manipulált, visszatekert (és had ne soroljam a többi idiótaságot) járgányról van szó! (Hogy nehogy ezen a "felületen" támadj, rendszeresen van használva, munkahelyre ez az autó visz, Budapestre havonta legalább egyszer, sok esetben jóval többször felvisz Tatabányáról!) A"
30e / 6 év = 5 000km évente.
5000/261 cirka 20 km naponta. Levontam a hétvégéket ( ami persze valóságban nem igaz, mert hétvégén is használod a kocsit, sőt még többet is mehetsz mint hétköznap ). Te magad írtad a rendszeres használatot és nem is kalkuláltam bele a budapesti kiruccanásokat. Megítélésem szerint ez elképzelhetetlen. Szerintem rossz a kocsid km számlálója.
Nem elég számítok neked mégjobbat:
Legyen az, hogy kiruccans havonta egyszer Budapestre, és azt feltételezem, hogy táblától - tábláig mész csak ( ami ugye már teljesen irreális.
Ebben az esetben a 6 év alatt 9000km az út amit megtettél ( úgy, hogy én csak havonta 1x-i kiruccanást terveztem, táblától tábláig ), és így marad 21e km a 6 évre.
Ez éves szinten 3500 ami már nagyon irrális futásteljesítméyben ( ez a katolikus pap kategória ). Ha a maradék napokat hétvége nélkül számolom akkor napi 18 km jön ki ( kivontam belőle a budapesti napokat is ). Ez azért nevetséges, mert azt jelenti, hogy 9km autózol naponta valahova és vissza. Bocs, de "két saroknyira" van a munkahelyed?
A véleményem: hogy nem hiszek neked, bocs. Tudom, hogy ezzel lelkivilágodba tiportam és én is megkérlek, hogy picit gondolkodj el. Bár hamvába halt kérdés: ha lehet a jelenlegi stílust mellőzd, nem vagyok vevő rá. Ész érveket hozzál fel és ne hülyézd le látensbe a másikat. Bár kétlem, hogy felfogtad...
Mint mondottam, 5000km-t futott 5 éves autót fogok venni.
Nemrég adtam el egy 16000km-t futott 6 éves autót.
Mindkettő első tulajtól került a bankhoz, és tényleg ennyi volt bennük.
U.i.: Az előbbit benéztem........ :-)
De itt nem 5.000 - ről szólt a kérdés és nem is arra reagáltam........persze biztos ki lehet fogni olyant is/csak nem valószínű/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!