Takker33 kérdése:
Üdv.2002es 1.3 8V suzuki swiftem van. Váltásnál nem esik vissza a fordulatszám, kb.1500 körül megáll, ezért rángat az autó. Ha tempósabban megyek, a probléma nem jelentkezik + ha terhelve van a kocsi, pl.4en ülünk benne. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
2012. nov. 4. 19:34
1/4 anonim válasza:
Amikor beindítod a kocsit, már alapjáraton is így csinál? Esetleg nem ingadozik az alapjárat? Fölfele vagy lefele váltásoknál is fennragad a fordulatszám? Hidegen és melegen is ezt csinálja?
Nekem 2 tippem volna. Vagy az alapjárati motor hülyéskedik, vagy a lambda szonda krepált be és küld téves jelet.
2/4 anonim válasza:
#1 vagyok
Szerintem a probléma terhelt állapotba is fent áll, csak akkor ugyebár magasabb fordulatszámon kell használni a kocsit, mert több a súly. És talán éppen ezért nem is veszed észre, illetve olyan, mint ha nem lenne semmi baja.
3/4 A kérdező kommentje:
alapjárat nem ingadozik, hidegen-melegen is ugyanaz. Mit nézessek meg először?
2012. nov. 6. 02:24
4/4 anonim válasza:
A lambda szondát csak kiveszik és bemérik egy műszerrel, hogy jó-e. Feltételezhetően neked fölöslegesen túldúsítja a benzin-oxigén keverékét ezért nem esik le a fordulat. Ezt a gyorsabb megnézetni. Ha az alapjárati motornál lenne hiba, akkor már üresben alapjáraton ingadozna a fordulatszám. Legalább is már ez is jel volna arra, hogy ez a hiba forrása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!