Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit lehet most letenni és mire?

Mit lehet most letenni és mire?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és az érdekelne milyen jogsit tudnék motorra leghamarabb letenni és az milyen motorokra jó .. Tehát tipusokra vagyok kíváncsi.Köszönöm.

2012. nov. 1. 13:34
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Most már semmire! Kicsúsztál! Várhatsz most 17 éves korodig! Január 1 től csak 17 éves kortól és mivel már itt a tél nem inditanak több semmilyen motoros tanfolyamot.
2012. nov. 1. 13:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Oh, a Franc.!Akkor milyen típusu motorok jöhetnek szóba?
2012. nov. 1. 13:43
 3/5 crx-es ***** válasza:
Az 50cm3 motorok simson robogó s a M kategóriás jogsiról van szó
2012. nov. 1. 15:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Mikor leszel a 15.5 éves? Akkor indulhatsz A1 kategórián, ami 125ccm-ig és 11KW-ig érvényes. Árban alig több mint az M kategória, amivel csak 50ccm-ig vezethetsz és 40 vagy 45(nem tudom pontosan) a sebességhatár, míg egy 125-ös géppel mehetsz 90-et lakott területen kívül.
2012. nov. 1. 15:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Naszóval:

14 évesen csinálhatsz M kategóriát ami 50ccm és 3kw alatti gépekre jó.

16 évesen A1-et csinálhatod ami 125ccm és 11kw alatti gépekre jó.

Minden jogsit el lehet kezdeni fél évvel hamarabb, de gyakorlati részét nem csinálhatod csak akkor ha betöltötted a korhatárt.

Itt pedig le van írva hogy mi lesz jövőre(ezek maradnak, pár idióta kitalációjával ellentétben, viszont lesz pl AM kategória ami érinthet akár téged is):

[link]

320. oldal után vannak ezzel kapcsolatban infók.

2012. nov. 1. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!