Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Balkezeseknek nehezebb megtanu...

Balkezeseknek nehezebb megtanulniuk vezetni? Pl a sebességváltó sem esik kézre.

Figyelt kérdés
2012. okt. 31. 12:25
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Lenne még egy kérdésem. Ma lesz az első vezetés órám. Miket kell magammal vinnem? A könyvet gondolom nem kell... vagy igen?
2012. okt. 31. 12:26
 2/12 anonim ***** válasza:

Személyit érdemes vinned, esetleg ha adtak valamilyen papírt a suliban akkor azt, mást nem kell.

Balkezesként aligha lesz gondod, mivel így tanulod meg nem tudod majd hogy mi a különbség így nem lesz problémád a váltóval.

2012. okt. 31. 12:35
 3/12 anonim ***** válasza:
Én is balkezes vagyok. Nekem semmi problémát nem okozott a váltó kezelése. Jól írta az első, így tanulod meg. Valahol azt olvastam hogy a balkezesek precízebben tudják kezelni a kormányt, (balkormányos autókban) mint a jobbkezesek.
2012. okt. 31. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez ugyanolyan, mint számítógépnél az egér használata. Általánosban úgy tanítottak balkezes létemre, hogy a jobb kézre esett az egér. Nem mondta a tanár, hogy állítsuk át. Így tanultam meg, bal kézzel nem is tudom használni. Autónál is ez a helyzet. Eleve úgy tanulod meg, ezért nem is fog gondot okozni.
2012. okt. 31. 12:49
 5/12 anonim ***** válasza:
51%

Utolsónak teljes mértékben igaza van,én jobbkezes vagyok,és sokszor,sőt majdnem mindig egy kézzel fogom a kormányt(a jobb kezemet a könyéktámasztón tartom :P ),bal kézzel,és szűk utcákban mikor jön szembe egy autó ,akkor bizony odaszoktam nyúlni a jobb kezemmel,mert nem bízok annyira a bal kezemben,mint a jobb kezemben. De valószínűleg ez majd változik,május óta van jogosítványom,szóval "rutintalan" vagyok még.

17/F

2012. okt. 31. 12:51
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem nehezebb megtanulni:) Első órára igazából semmit sem kell vinned, mármint nekem nem kellett.. Csak beültetett és már vezettünk is.. Esetleg ha az oktatónál fizetsz akkor pénzt vihetsz :D
2012. okt. 31. 12:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz vele gondod. Egy példa: Én jobbkezes vagyok. A fogkefére mindig bal kézzel nyomom a tubusból az anyagot, valahogy így szoktam meg. Nemrég valamiért bal kézzel fogtam meg a kefét, és jobbal akartam rányomni, és nagyon bénáztam vele, hiába vagyok jobbkezes. Szóval ahogy megszokod, az lesz a természetes. :)
2012. okt. 31. 12:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg az angolokat és az ausztrálokat. Ott baloldalt van a váltó, mégsem panaszkodnak. :)
2012. okt. 31. 12:58
 9/12 anonim ***** válasza:

Balkezes vagyok, nem érzem hogy hátrány lenne.

A vezetéshez személyi igazolványt kell mindig magadnál tartani.

2012. okt. 31. 13:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is balkezes vagyok, de sose jelentett problémát még csak jobbkezes szerszámok használata se. Egeret is jobb kézzel használom (sokszor jól is jön hogy gépezés közbe tudok kézzel írni :D)meg még sok mindent.

Első órára meg elég ha iratokat viszel. Meg vékony talpú cipőbe menny vagy vigyél! (sokkal könnyebb benne vezetni)

Meg ha sokáig leszel akkor enni-innivalót is vigyél nyugodtan.

(nekünk anno oktató is tartott kb 2 óránként 10-15 perces szünetet, addig lehetett kajálni. Bár nála minimum 3-an voltunk egyszerre a kocsiban és 25km-re lévő településre mentünk)

2012. okt. 31. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!