Honnan tudom eldönteni, hogy savas, vagy zselés-e az akksi?
Figyelt kérdés
Használt, ma kicserélt, 40 Ah körüli akkuról van szó. Szünetmentes tápegységben szeretném használni, de előtte jó alaposan fel akarom tölteni, de egyenlőre nem merem, mert azt sem tudom, hogy milyen típusú akksival van dolgom. Ha mozgatom, akkor valami lötyög és gondozásmentesként van feltüntetve (ennyi maradt a papír feliratból). A tetején nincsenek dugók, de van egy fedél, amin matrica van, azt még nem mertem levenni.2012. okt. 29. 20:19
1/10 anonim válasza:
A töltés szempontjából tökmindegy, hogy zselés vagy savas, mindkettőt töltheted 14,4V-al. A gondozásmentes fedelét pedig ne szedd le!
2/10 anonim válasza:
A zselés nem lötyög. Szóval ami biztos hogy savas és gondozásmentes.
Tölteni meg ugyanúgy kell.
3/10 anonim válasza:
A fedélbe vannak "beleültetve" a dugók tehát leveszed a fedelet akkor kihúzod az összes dugót. A zselés akksikon szokott lenni egy kicsi ablak ha jól tudom. Amúgy olyan akksid van aminek a tetején hosszában kb 5cm széles szürke fedél megy végig? Ha olyan akkor az zselés nekem is olyanom van :)
4/10 anonim válasza:
Rosszul írtam nem zselés, hanem ha olyan akkor akkor savas.
5/10 anonim válasza:
Fedélből nem lehet megállapítani. A gondozásmentes savasokon is olyan fedél szokott lenni mint a zseléseken.
6/10 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem, hogy levegyem-e a tetejét, mert a savasét úgy hallottam, hogy le kell
2012. okt. 29. 22:28
7/10 anonim válasza:
Ha vannak rajta csillag csavarhúzóval csavarható menetes kör alakú folyadékszínt ellenőrző fedelek sorban kb 6-8 db, akkor nem zselés.
egy kép- [link]
8/10 anonim válasza:
Savasról se feltétlen kell levenni.
Csak akkor ha van rajta kicsavarható kupak.
A tetejét meg nem szabad elfeszegetni ha tölteni akarod a gondozás menteset.
9/10 A kérdező kommentje:
Akkor ne vegyem le a tetejét? Nem csavaros kupakok vannak rajta, hanem egy hosszú fedél, amin van egy szürke matrica, egy kicsit próbáltam feszegetni, jött is, de aztán inkább nem vettem le, biztos ami biztos. Akkor holnap flrakom tölteni.
2012. okt. 30. 00:24
10/10 anonim válasza:
Ne vedd le.
Ami nem csavaros azt nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!