Nem tudom eldönteni hogy mire lenne érdemes lerakni a jogsit. Kocsira vagy 125 cm3 motorra?
Olcsóbban akkor jössz ki ha A1-et csinálod.
Ha B-t megcsinálod és utána a különbözetit az kb 50k-val drágább(persze ha a B-s nél mindent elsőre csinálsz) de rögtön 2 kategóriád lesz.
Ha most megcsinálod az A1-et, aztán pár év múlva a B-t akkor meg 130k-val lesz drágább kb. (mostani árak szerint persze, de addigra drágulhat.)
Szóval így 200 felett lenne a 2 ketagórai, ha a b-val kezded akkor meg össz 150 körül.
B kategória megléte manapság legtöbb munkahelyen elég nagy előny. Szóval érdemes megcsinálni. (meg nem romlik, enni nem kér) Meg azért gondolom használnád is.
Az én sorrendem ez volt: B-C-E-A-D
A tiédet nem tudom eldönteni helyetted.
Annyira biztosan készen állsz hogy a jogsit megcsináld. Ha meg nem vagy benne biztos akkor egy darabig ne vezess egyedül. De mindenképp megéri megcsinálni(én is 17 évesen csináltam, utána kb 1 évig még nem vezettem egyedül, most örülök hogy már megvan és tudok is már normálisabban vezetni)
Közbe meg nyugodtan motorozhatsz.
Ugye ha már gyakorlatod van motorozásból akkor csak sikerül megcsinálni 5 órából az A1-es jogsit.
Így megkapod a B-s jogsit aztán 1 hét alatt csak sikerül összehozni az A1-et is.
125 ccm A1 kategória B kategóriás jogosítvánnyal
2011. dec. 1-től lehetőség van érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel az A1 kategóriás jogosítvány (max. 125 cm3 és 11 KW motorteljesítményt meg nem haladó kétkerekű motorkerékpár) megszerzésére egyszerűsített formában.
Óraszámok: 3 elméleti óra, 2 gyakorlati óra (1 alap-, 1 főoktatás).
Vizsgák: KRESZ vizsga, forgalmi vizsga.
Ennél a kategóriánál a gyakorlati oktatáson az elméleti képzés után, még a sikeres KRESZ vizsga előtt is részt lehet venni.
Ár: 14.000 Ft tandíj + 15.600 Ft vizsgadíjak = 29.600 Ft
Közvetetten ide is tartozik, így jó tudni:
1. Két (bármilyen) vizsga között a jogszabály szerint min. 3 munkanapnak kell eltelnie. (A gyakorlatban ez általában 6 nap a központi számítógépes vizsgarendezés miatt.)
2. A jogszabály szerint ha automata motorral vizsgázol, akkor CSAK AUTOMATA motort vezethetsz a megszerzett jogosítványoddal. (Bejegyzés kerül a vezetői engedélybe.)
de kb mindenhol 30E-ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!