Eladtam egy autót de a vevő nem irta alá az adásvételimet (indigós volt és nem fogta át) mit tudok csinálni?
Figyelt kérdés
Elküldtem neki postán de azóta sem küldte vissza és már 15ezres birságot fizettem utána mert (matrica nélkül ment autópályán) kötelezőt se tudom lemondani! Mit tudok csinálni ilyen esetbe?2012. okt. 25. 19:14
1/10 A kérdező kommentje:
Ennek már 2hónapja és még míndíg nem iratta a nevére az autót!De müszaki vizsgát csináltatott rá!
2012. okt. 25. 19:16
2/10 anonim válasza:
Menj el a címre. Másként nem tudod megoldani. Esetleg feljelentheted, de te is ludas vagy benne, mivel minden adásvételi példányon mind a tanúk, mind az eladó/vevőnek eredeti aláírása kell szerepeljen.
3/10 A kérdező kommentje:
Én aláirtam minden példányt.A címre meg elég húzos lenne oda mennem mert közel 300km-re van ami megint csak nekem kerül pénzbe.
2012. okt. 25. 19:36
4/10 anonim válasza:
te nem figyeltél h ott irja alá mind a 4 példányt igy megsz*ptad, mást nem tudsz tenni csak elmész és aláíratod vele....
de egy példányt amit aláírt az nálad van legalább?
5/10 A kérdező kommentje:
Sajnos egy példány sincs nálam mert elküldtem neki postán még válaszboritékot is küldtem neki de nem küldte vissza úgyhogy semmivel sem tudom igazolni hogy eladtam.
2012. okt. 25. 20:17
6/10 anonim válasza:
de akk viszont ha megállítják akkor nem tudja igazolni h nem lopta a kocsit...
írd meg neki h ha 1 héten belül nem válaszol és nem küldi a 15000 birság árát feljelntést teszel h ellopták a kocsit, (és akk megsz*pja, ha megtalálják nála a "lopott kocsit")
7/10 anonim válasza:
Egy példányt meg kellett volna belőle tartanod, legalább fénymásolat formájában.
Amúgy meg ha nincs átírva a kocsi, akkor papíron a tied, tehát visszavehetnéd tőle. Csak ne lakna olyan messze! Próbálj meg rátelefonálni! Valahogy csak beszéltetek vásárlás előtt, tehát csak ismered a telefonszámát?
8/10 anonim válasza:
Tanú hol lakik? Neki nincs példánya? Azzal nem tudsz elmenni a biztosítóhoz és az autópályásokhoz?
9/10 anonim válasza:
Te vagy a hibás mert 15 napon belül az okmányirodába kellett volna menned az adásvételivel és be kellett volna mutatnod hogy leírják a nevedről az aláírással én nem foglalkoztam volna annyira aláfirkáltam volna valamit úgyse nézték volna és akkor most nem lennél ilyen sz*rban!Szerintem csak úgy tudsz ennek véget venni ha elmégy a címére gondolom azt tudod mert az adásvételin rajta van és személyesen tisztázod a büntetést is meg azt is hogy miért nem írta át!Rendőrséggel nem tudsz fenyegetőzni ne próbáld meg mert nagyon ráfázhatsz hisz a törzskártya meg a 2tanúval aláírt adásvételi nála van így azt bizonyítja hogy tényleg eladtad az autót nem tudod letagadni és addig míg te nem íratod le a nevedről az okmányirodába addig még tiéd a kocsi!!!
10/10 anonim válasza:
"Te vagy a hibás mert 15 napon belül az okmányirodába kellett volna menned az adásvételivel és be kellett volna mutatnod hogy leírják a nevedről" Ez igazából 8nap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!