Káros a 4T motorra a sokszori szándékos utógyújtás?
Figyelt kérdés
2012. okt. 23. 23:08
1/2 anonim válasza:
Igen, káros. Az üzemanyag égésére a henger a megfelelő hely, nem a kipufogó. Ha állandóan "durrogtatsz", akkor a kipufogóban az előírtnál nagyobb nyomáshullámok indulnak meg. Ez tönkreteheti a hangtompítót (a lamellás dob lamelláinak hegesztése hamarabb elhagyja magát és elkezdenek csörömpölni, a tömött dob tömése meg hamarabb ég ki, mint kellene neki), a katalizátort és lambdaszondát (mindkettő eléggé érzékeny alkatrész) és akár a kipufogószelepet is (bár még talán az bírja a legjobban). Szóval lehet keménykedni azzal, hogy durrogtatsz, de nem kell állandóan ilyet játszani, már csak azért sem, mert lehet, hogy mást zavar a hangja.
2/2 A kérdező kommentje:
Nem keménykedni szoktam, csak jó kormos a kipufogóm, és amikor egy másik motoros ismerősöm jön mögöttem, akkor néha szoktam neki füstpamacsokat küldeni.
2012. okt. 24. 07:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!