Dóórika92 kérdése:
Most tervezünk kamiont venni és hogy nektek a következő 3 kamionról mi a véleményetek/tapasztalatotok a fogyasztásokról és a fülke méretekről? Daf XF 105.460 Super Space Cab, MAN TGX 18.440 XXL, Mercedes Actros 1844 Megaspace Cab
Figyelt kérdés
2012. okt. 23. 11:28
1/7 anonim válasza:
én mindig azt, mondom, hogy lehet, hogy a Merci-t sokan szidják, de azt a legegyszerűbb szerelni, olcsó hozzá az alkatrész, sok szerviz van. Szóval egyszerű masina, nincs túl bonyolítva, ha baj is van vele, sokkal olcsóbb a javíttatás mint 1 másik 2nél.
Amúgy meglehet kérdezni, nemzetközizni akartok?, ez az első kamion vagy van már másik is? van valami tuti tipp, vagy csak úgy vesztek 1kamiont aztán majd lesz valami?
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, nemzetközizni szeretnénk 4 kézben, ezért is számít a fülke méret plusz a fogyasztás is. Amúgy ez lesz az első kamionunk.
2012. okt. 23. 12:07
3/7 A kérdező kommentje:
Amúgy van konkrét tervünk, 3 speditőr céggel már felvettük a kapcsolatot, akik forgatnának minket magyar-német útvonalon! :)
2012. okt. 23. 12:16
4/7 anonim válasza:
én vezettem mind a 3-mat vagyis Daf-ból 95 xf-et. Az Actros Megaspace és Man Tga xxl mind a 2-nek hatalmas fülkéje van, a MAN-ról még annyit, hogy nálunk automata váltósak vannak, de nagyon lassúak a váltók meg buták is, és a fogyasztás miatt is vinnyog a főnökség.
5/7 A kérdező kommentje:
A Dafról milyen tapasztalataid vannak?
A MAN-nak és a többinek mennyire jött ki az átlagfogyasztása?
Fülke szerint melyiket választanád?
2012. okt. 23. 17:24
6/7 anonim válasza:
hát, csak meg tudom ismételni, hogy fülke szerint a Man meg a Merci is hatalmas. Ezt a 105-ös Daf-ot nem ismerem a fogyasztásról: a Dafokkal nem volt gond, a Man-ok nagy súllyal meg ha sofőr rugdossa akkor akár35liter is, Mercivel simán kijöttünk a 32-ből sőt még kevesebből is. Érdekes, hogy most R420-as Scaniát hajtok, ha nagyon csúnyán bánok vele akkor max 29liter, de 27-ből simán eljár
7/7 andriboy67 válasza:
Nekem már volt pár kamionon, pár évvel ezelőtt Merci actrost hajtotam,attól kifejezetten örültem hogy meg bírtam szabadulni anyi baj volt vele, lomha volt, sz@r és buta volt a váltója... Semikép nem ajánlanám. 2 Man-om is volt, igaz tga, de xxl, 400-as, meg 440-es, igazából ezekkel semi baj nem volt, amikor kellett indult, és a szervizeken kívül csak aksit kellett benük cserélnem. Ezeket a fogyasztásuk miatt cseréltem le, igaz sokszor volt csak hogy 10-15 tonnával jártunk, de 34-36 litert ettek. Amugy fülke szempontjából nagyon kényelmesek voltak! Most 2 Volvo Fh16-om van meg 1 daf xf ssc-m. A daf 30-32 között eszik, és a volvok is. Kényelmesek, és a söfőrjeim is maximálisan meg vanak elégedve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!