Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motort szeretnék venni....

Werte kérdése:

Motort szeretnék venni. Milyen költségei vannak egy motor megvételén kívül? (fenntartási költség)

Figyelt kérdés
2009. aug. 9. 06:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Kötelező biztositás, benzin (attól függ menyit zabál), adó, műszaki vizsga, stb.

Először nagyobb összeg, úgy 80 ezer, majd havonta 30-40 attól függ mennyit tankolsz. De sokat lehet spórolni ha nem csutkáig húzod a gázt folyton. Sokan fullra indulnak majd lámpánál fékeznek, ez pénz kidobás és balesetveszélyes is.

2009. aug. 9. 08:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Vételár, eredet vizsga, biztosítás, átírás. Üzemanyag. Olajcsere ha 4 ütemű 5000km-enként (megkívánják a jó minőséget 3-4000Ft/l), ha 2 ütemű akkor is, mégtöbb olaj kell, kb ugyanannyi az ára/l. Egy hátsó gumi kb. 5000km-en elkopik. Fékbetétek is jobban kopnak mint egy autónál. Mindenképpen ajánlott a sisak mellett egy jó motoros ruha hogy védjen, min. százezer Ft. Lánc is szezononta elkopik és a láncfogaskerekek, közben lánckenő spray-t kell hozzá használni. Stb.! Milyen motorra gondoltál amúgy? Amit leírtam kb. átlagos motorra lehet jellemző.
2009. aug. 9. 09:56
 3/5 A kérdező kommentje:
őszinte leszek-robogóra:)
2009. aug. 9. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:

az nem drága

évente a biztosítás nekem olyan 6 ezer.

mostanában nem hajtom, de amikor hajtottam akkor 1 doboz olaj elég volt egy szezonra ( 2500 Ft )

benzint meg durván 20 ezerért tankoltam bele (nem egyszerre :D) egy szezonra, de sokat hajtottam, mindenhova azzal mentem.

2009. aug. 9. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Az más! Az nem olyan költséges.
2009. aug. 11. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!