Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen engedély kell ahhoz,...

Milyen engedély kell ahhoz, hogy a kocsi szélvédőit lefolióztassam? És milyen mértékben lehet lefoliázni? Egyáltalán kell hozzá engedély?

Figyelt kérdés
2009. aug. 9. 01:37
 1/3 anonim ***** válasza:
66%

Én úgy tudom, hogy teljesen sötétített fóliával nem lehet eltakarni a belátást, valami olyan rendelet rémlik, hogy "biztosítani kell az autóba való belátást" vagy "átlátást"???...

A többi autós mögötted a te autódon átlátva is tájékozódik a forgalomról, az előtted haladókról, netán az előtted befékező autósról (ez balesetet előzhet meg).

Legjobb lenne olyat megkérdezni, aki autókat vizsgáztat műszakilag! :]

Amúgy nekem a lakásom ablakai vannak UV-szűrős fóliával lefóliázva, nagyon jó BENN a lakásban (hűvösebb van nyáron, nem mennek tönkre a textilek, függönyök, stb.), de kívülről azért nem tökéletes...

Kívülről nem tudják tökéletesre megcsinálni, vannak kis levegőbuborékok, amik olyan foltocskáknak néznek ki.

Mondjuk, ez engem a 4. emeleten nem érdekel, közelről senki nem látja, a szembelévő házból meg nem látszik, de egy autón nagyon ronda tud lenni! (már láttam ilyen autókat).

Ezek a kis buborékok belülről abszolút nem látszanak!

Szóval, gondold meg... :[

2009. aug. 9. 02:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha műhelyben csináltatod akkor kapsz róla műbizonylatot, amit ellenőrzéskor a rendőrnek meg kell mutatnod. Más engedély nem kell hozzá, a műhelyben tudni fogják melyik üvegre milyen áteresztőképességű fóliát rakhatnak.

Jellemzően az első szélvédőn csak a napellenző vonaláig lehet fólia, az első oldalablakon, és a hátsó szélvédőn pedig legalább 75% áteresztő képességű fólia lehet. A műhelyben, ha nem akarják kockáztatni az engedélyüket, akkor csak szabályosan csinálják.

2009. aug. 9. 08:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Csak hogy tisztán láss, a műhelyben BÁRMIT megcsinálnak, max nem kapsz róla műbizonyatot :)

Egyébként ilyen hogy "átlatás" meg "belátás" ez hülyeség... hány fehér furgon rohangál az utakon aminek nincsi s hátsó ablaka, és nagyon nem látsz át rajta.

Ennek megfelelően a B oszloptól kezdődően olyan fóliát raksz fel, amilyet csak akarsz, beleértve a hátsó szélvédőt is!!

Nekem 5% fényáteresztésű van hátul, körben, és van róla papír is...

Az első válaszoló infója elavult. :))

A műhelyben kiokosítanak, legalábbis velem így történt.

2010. szept. 8. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!