Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW golf4 vezérműszíj szakadás...

Body-Builder kérdése:

VW golf4 vezérműszíj szakadás után lehet valami gond?

Figyelt kérdés
Sziasztok van egy Volkswagen golf 4 1.9 tdi-m. elszakadt a vezérműszíj ez mien károsodásokat okozhatot? amit én látok h a szelepek nem hajlottak és a szelephimbák sem töröttek el! érdemes lenne szét szedni tejesen a motort főtengelyig? vagy elég ha uj vezérlés-t rakok rá és be állitom? egyébként ugy szakadt el a szij hogy a főtengelyen feszes maradt mert a vezérműtengelynél szakadt el.
2012. okt. 18. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hülyeséget mondok, de ha van valami gond, akkor az szerintem legjobban a dugattyúk tetején látszana (a szelepeken kívül, természetesen). Ha ott nincs nyoma gondnak, szerintem ok.
2012. okt. 18. 21:54
 2/8 A kérdező kommentje:
hát lehet h most énis hűlyeséget fogok irní de ha nincsenek a szelepek hajolva akk sztem elég kétséges h bele űtöt volna a dugatyúba ;)de ez az én véleményem :/
2012. okt. 19. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez igaz, viszont nagyon nagy mázli kell ahhoz, hogy ilyen olcsón megúszd, és jobb biztosra menni.
2012. okt. 19. 11:28
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Na...vannak olyan motorok(pl mazda) ahol a szelepek sehogy sem tudjak elerni a dugattyu tetejet(es nem a Wankel motorra gondolok). Haolyan a Zsebes dugattyu kialakitasa akkor lehet tenyleg semmi nem tortent a motorban. Probald meg kideriteni a Tied melyik kategoriaba tartozik, a legegyszerubb ha villakulcsal(dugokulcscsal) megprobalod erzessel a felso holtpontra hajtani a motort maj a vezermutengelyt elkezded forgatni, ha 360 fokot korbe tudod forditani, mindket motor holtponti allasban es mozognak a szelepek le fol normalisan akkor erdemes megprobalni osszerakni a vezerlest normalisan es megprobalni elinditani. Ha magye nincs csunya hangaja nem jar hulyen, akkor szerencsed van, ellenkezo esetben nincs.
2012. okt. 19. 11:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Vezérműszíj szakadás esetén szinte mindig van károsodás. Meg kell bontani a motort. Amiket kell, cserélni. Majd mehet fel az új vezérlés.
2012. okt. 19. 11:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Egy motort akkor kell megbontani ha annak belso, kulsoleg nem javithato problemaja van.

A hiba es az esemenyek kozott igaz szoros kapcsolat van de nem egyertelmu hozzarendeles minden esetben hiszen az adott eroforras tipus specifikus felepitese hatarozza meg a minimalisan szukseges elvegzendo beavatkozasokat az adott problema elharitasa erdekeben. Ezert is irtam hogy meg kell gyozodni eloszor a felepitesrol es a hiba alltal tenylegesen okozott karokrol mivel nem biztos hogy a szelep elgorbult hiszen lehet sosem ert a dugattyuhoz. Persze annak okat miert szakadt el a vezermu szij ki kell deriteni es az okot megszuntetni az biztos. A tobbi egyenlore nem.

2012. okt. 19. 12:45
 7/8 A kérdező kommentje:
a vezérműszij azért szakdt el mert valószinűleg régi volt a motort körbe lehet forgatni akadás mentesen.
2012. okt. 19. 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Azt ertem, vedd le a szelepfedelet, vedd ki a porlasztokat(injektor ha jobban tetszik) es hajts a motort ugy hogy az elso es 4. henger legyen felso hotponton. Utanna a vezermu tengely(eket) kezd el lassan korbe forgatni es figyeld a szelephezagokat, ha minden okes akkor seholsem akad a vezermutengely, es a szelephezagok is normalisak ahol eppen suretesen all a vezermutengely, jatszd el ugyanezt hogy a ket kozepso 2. 3. all felso holtponton es ugy forgatod korbe a vezermutengelyeket. Ha igy is jo es latod hogy az osszes szelep(Hidroteket latod valojaban de az is eleg sokat elarul) le fol jar rendesen a hezagok passzolnak akkor 99% hogy semmi baja nincs a motorodnak(az 1% lehet hogy a hajtokarod meghajlott vagy egyebb nyalanksagok pl szelepvezetot kiutotte a hengerfejbol) Ezek utan erdemes osszerakni uj gorgo(vizpumpa) szettel es szijjal megprobalni mit mutat. Vagy-Vagy az az 1% meg mindig ott van de ha semmi rendelleneset nem tapasztalsz akkor Nyertel.
2012. okt. 20. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!