Mopedre szeretnék jogsit, a forgalom vizsgám 2 hónapja húzódik, semmi problémám, vezetek. Mire várnak?
Gondolom vizsgaidőpontra.
Ugye sok szar autóssuli hirdeti hogy jövőre nő a korhatár(ami amúgy marad) és a sok kis gyökér meg el is hiszi.
És most az van hogy minden 14 éves most év vége felé csinálja rá a jogsit, hogy még meglegyen neki, vizsgaidőpont meg gondolom nincs.
Vagy szimplán idióta az oktatód és nem intézi a vizsgaidőpontot.
(nekem nyár közepén Ak-s jogsinál szűk 1-1 hónap volt kb mire lett vizsgaidőpont... )
A korhatárok tényleg megemelkednek!
Itt egy cikk:
2013 januárjától kismotorra már csak 16 évesen, míg nagymotorra 24 éves kortól lehet jogosítványt szerezni. Aki még az eddigi jogszabályok szerint szeretné letenni a jogosítványt motorra, annak igyekeznie kell - tudta meg a Kossuth Rádió.
Mopedre 14 évesen már nem, csak 16 éves korban lehet jogosítványt szerezni. Nagymotorra ez a korhatár 24 évre emelkedik, és változások történnek más kategóriákban is. A teherautó-vezetői és az ehhez kapcsolódó nehézpótkocsis képzés korhatára 18-ról 21 évre, az autóbuszos képzésé pedig 21-ről 24 évre emelkedik.
Aki idén november 30-ig be tudja fejezni a motorosképzést, annak érdemes még elkezdenie, hiszen megkaphatja a vizsgabizonyítványát. Akinek azonban ez nem sikerül, - a jogszabályváltozás miatt - nem folytathatja jövőre. Újra kell kezdenie a tanfolyamot, és a befizetett összeget is elbukja - mondta el Göbölös Gábor autósiskola-vezető a 180 perc című műsorban.
A korhatár megemelkedése – Göbölös Gábor szerint – érettebb motorosokat eredményezhet az utakon: „Bízzunk benne, hogy ezzel érettebbek lesznek az emberek, a járművezetők jobban tudják majd magukat és a testi egészségüket is értékelni."
Tehát így fog kinézzni a dolog:
2013 Január 19. étől
Csak amiben változás lesz azt írom!
Korlátlan A kategória 18 illetve ha nem volt az illetőnek elötte A1 akkor 21 évesen kapta meg a korlátlan A kategóriát ez megszünt ezt a fajta jogosítványt is 24 évesen lehet megszerezni!
A1 = 125 ös maradt 16 év akkor már azt érdemes az M helyett megcsinálni ezek a képletek amik a Magyar közlönybe benne is vannak!
M = Moped 14 évtől 16 évre megy
C1 + C Teherautó kategória 18 tól 21 éves kortól megy
CE Kamion = 18 ról 21 éves kortól megy
D1 D Buszos jogosítvány 21 ről 24 évre emelkedik!
[link] ajánlom figyelmedbe. 320- oldal környékén vannak a jogsival kapcsolatos dolgok.
Göbölös Gábor egy pénzéhes idióta, meg még eléggé sok autóssuli ahol azt hirdetik hogy az M-es jogsi korhatára emelkedik vagy azt hogy az megszűnik...
Az meg a másik dolog hogy a birka nép meg el is hiszi ezt a sok baromságot és megrohamozzák a sulikat...
AM kategória, az lesz 16 éves kortól mint nemzetközi kategória. De az M is megmarad nemzeti kategóriaként.
A, C és D kategóriák változnak.
Valamint lehet mondani hogy az Ak is, mert helyette lesz A2 Ak-ra pedig már valószínű tanfolyamot nem indítanak majd.
Én voltam a felső oké én pontoztalak egy zölddel! :)
Akkor kérdeznék én is AM kategóriából újra vizsgát kell tennem hogy ha akaropm hogy meglegyen nekem az is vagy a nagy A kategória mellé automatica járni fog az AM és a nemzeti M kategória is?
Már tényleg nem értem ezt az egészet olvastam persze de zavaros mindenki máskép értelmezi az a baj . :D
Ezt még én se tudom. AM az elméletileg quadra is jó lesz.
Szerintem ha nagyobb kategóriát csinálsz automatikusan bekerül majd ez is, de régi jogsiba esetleg akkor rakják be ha megújíttatod.
A2 is érdekes lesz, elméletileg az Ak-t váltja fel, de az Ak 25kw-ig, míg az A2 asszem 36-ig lesz jó. És csak az A2-őt számítják majd be A kategóriába korkedvezménynek.
Szóval rendesen túlbonyolítják ezt. De pár hónap és kiderül hogy hogy is lesz ez az egész.
ment a pont köszi! :)
Hát érdekes én már nem tudom nyomon követni ezt az egészet..
Nekem van TR és V kategóriám is tehát troli villamos..
Azt mondták hogy a V kategóriát már élből kiveszik a jogsiból ugyan is vasúti járművezetői igazolványt kapok ilyen kék plasztik kártyát kemény 10 ezer ft pontosabban 9900.- az igazolvány ára szal érdekes az egész nem tudom én sem hova tenni kiváncsi leszek mi lesz belőle szerintem kár volt belenyulniuk ennyire igen halottam hogy az A2 magasabb lesz mint az Ak csak akinek Akorl.. van az nem fogja meg kapni a nagyobb A2 est tehát ciki az egész . :(
Nah grat hozzá :D
Ha meg vizsgán lerobban akkor szarni rá, nem a tiéd a gép :D
Nekem amikor Ak-t csináltam kiment üresbe amikor váltottam és nem akart sebességbe menni :D Kicsit szarakodtam vele, de nem szóltak érte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!