Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fél a legtöbb ember a...

Miért fél a legtöbb ember a motorozástól, illetve motoron ülni?

Figyelt kérdés
Tapasztalataim szerint 10ből 8 ember azt mondja: "kösz nem, nem az én világom, félek a motortól, úgy is bénáznék." (Ilyen hozzá állással persze, hogy nem menne.) 4 éve motorozom, jelenleg egy MV Agusta f3-mam van, de sosem éreztem még úgy, hogy ez túl veszélyes lenne. (Persze bukik az ember de ez természetes dolog.)

2012. okt. 16. 22:00
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Egyébként többnyire az ilyenek riasztják az embert: [link]

Nem is kell 1000-es gépre ülni... Őszintén én motorosként betiltatnám a bizonyos teljesítmény/kg feletti motorokat. Nem mondom persze vannak 4-5-600 köbcentis motorok, amikkel még lehet bánni, de így menni ahogy a videón??? Emlékszem apu kölcsönkapott egy GSXR750-et egy hétvégére, és úgy ment, hogy ETZ 250 volt a legnagyobb gépe addig... Mondta, 150 fölé nem megy, hát nem húzta ki 250-ig? És észre se vette, csak elkapta a hév...

Szóval veszélyes üzem a motor az tény, de ha nem egy übererős géppel mész, NORMÁLISAN (mint amúgy a legtöbb motoros a baleseti statisztikák szerint ugye nincs sok baleset) nem olyan nagy dolog.

2012. okt. 17. 15:08
 22/30 anonim ***** válasza:
Így van csak általánosítsatok nyugodtan,mindig a motoros a hibás mert 200 al megy! Meg igy ugy elrettentő! Ennyi erővel ne menj ki az útra mert elüt a busz! Igaz hogy a motoros balesetek 80%-ában nem a motoros a vétkes,hagy ne fejtsem ki miért,akit igazán érdekel olvasson utána! Jó igaz,valóban vannak olyan divatmotoros diszkós kis f*szok akiknek apuci megveszi a nagyvasat,és és húzza neki mint a barom,utána meg felkenődik valahova! De ezek nem nagy számban vannak,úgyhogy ne ezekből induljatok ki!
2012. okt. 17. 15:32
 23/30 anonim ***** válasza:

Én szeretem a jókis tuning kocsikat, én is tuningolgatom az enyémet.

Ha én hibázok és elszállok, akkor a körülöttem lévő fém valszeg megment. Míg ha te hibázol és elszállsz akkor a darabjaidat a közútkezelő szedegetheti össze.

2012. okt. 17. 20:29
 24/30 anonim ***** válasza:
Ha 200-al hibázol mindegy hogy vas van körülötted vagy nincs, téged már össze se szednek.
2012. okt. 17. 20:39
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért mert mikor elhívják őket egy körre akkor ugyanúgy húzzák neki mintha ott sem volna, pedig elég szokatlan ám annak aki még sosem ült motoron.

Ilyenkor jóval lassabban kellene menni, nem "száguldani" és talán így sikerülne is megkedveltetni vele ezt a csodás érzést amit nem igazán lehet átélni más járművel :-)

Én már egész kiskoromtól kezdve motorokkal voltam körülvéve. 3-4 évesen apa maga elé ültetett az MZ-n és úgy mentünk :) Isteni érzés volt.. A kezdeti kis félelem után nagyon megkedveltem... Rabul ejtett, s nem ereszt :)

Inkább törjem össze magam, de ettől még ez sem tudna eltántorítani.

2012. okt. 17. 20:49
 26/30 A kérdező kommentje:

Pl: nekem 2 hónapja megrepedt a bordám mert egy idióta direkt rám húzta a kormányt miközben előztem. (Látta, hogy belekezdek a manőverbe szóval nem volt véletlen a dolog.) Csak azért nem értünk össze, mert hirtelen ráfékeztem és kicsúszott alólam a motor, mindez kb 80as tempónál. Szóval nem kell ajnározni az autósokat, mert egy fokkal nem vagytok különbek.

"A gumi kopjon, ne a lelked..."

"The road is long.

Enjoy the ride."

2012. okt. 18. 01:00
 27/30 anonim válasza:
100%
Én még nem ültem motoron, de szívesen kipróbálnám. Ami meg a baleseteket illeti, szerintem édes mindegy hogy autós, motoros, gyalogos, ha ész nélkül közlekedik. Mindegyiknél lehet alapvető biztonsági intézkedéseket tenni, mondjuk pl motorosoknál bukósisak vagy gyalogosoknál az hogy nem meg át a piros lámpán. Hozzáállás kérdése szerintem.
2012. okt. 19. 16:19
 28/30 anonim ***** válasza:
A motorozástól nem félek. Magától a megállástól tartok inkább. 33 éves vagyok, csodálom a nagy sportmotorokat és a vezetőiket de úgy érzem, hogy még érlelnem kell magamban, hogy egyáltalán elinduljak megszerezni a jogsit a kategóriára.
2012. nov. 9. 10:04
 29/30 anonim ***** válasza:

# 28

Megállni segít az elektronika.:) Kanyarban lesz izgalmasabb. (A motor kidobja a horgonyt, ott azzal kell vigyázni, hogy ne ess előre.)

2012. nov. 9. 15:00
 30/30 anonim ***** válasza:
Én azért, mert az általa elérhető utazósebességhez képest nagyon védtelennek, sebezhetőnek érzem magam rajta, illetve a négy kerékhez képest kettővel sokkal nagyobb a hibavétés lehetősége. Pedig imádom a sebességet, én pl 16 éve Porschékat használok és nem csak pózerkedésre, hanem szeretem is küldeni nekik. De ott azért van egy kasztni, ha megállok, megáll, nem dől el, stb. Kis ideig motoroztam és utasként is ültem nem egyszer erős sportgépen, de ott nem éreztem magam biztonságban.
2012. nov. 9. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!