Miért fél a legtöbb ember a motorozástól, illetve motoron ülni?
Egyébként többnyire az ilyenek riasztják az embert: [link]
Nem is kell 1000-es gépre ülni... Őszintén én motorosként betiltatnám a bizonyos teljesítmény/kg feletti motorokat. Nem mondom persze vannak 4-5-600 köbcentis motorok, amikkel még lehet bánni, de így menni ahogy a videón??? Emlékszem apu kölcsönkapott egy GSXR750-et egy hétvégére, és úgy ment, hogy ETZ 250 volt a legnagyobb gépe addig... Mondta, 150 fölé nem megy, hát nem húzta ki 250-ig? És észre se vette, csak elkapta a hév...
Szóval veszélyes üzem a motor az tény, de ha nem egy übererős géppel mész, NORMÁLISAN (mint amúgy a legtöbb motoros a baleseti statisztikák szerint ugye nincs sok baleset) nem olyan nagy dolog.
Én szeretem a jókis tuning kocsikat, én is tuningolgatom az enyémet.
Ha én hibázok és elszállok, akkor a körülöttem lévő fém valszeg megment. Míg ha te hibázol és elszállsz akkor a darabjaidat a közútkezelő szedegetheti össze.
Szerintem azért mert mikor elhívják őket egy körre akkor ugyanúgy húzzák neki mintha ott sem volna, pedig elég szokatlan ám annak aki még sosem ült motoron.
Ilyenkor jóval lassabban kellene menni, nem "száguldani" és talán így sikerülne is megkedveltetni vele ezt a csodás érzést amit nem igazán lehet átélni más járművel :-)
Én már egész kiskoromtól kezdve motorokkal voltam körülvéve. 3-4 évesen apa maga elé ültetett az MZ-n és úgy mentünk :) Isteni érzés volt.. A kezdeti kis félelem után nagyon megkedveltem... Rabul ejtett, s nem ereszt :)
Inkább törjem össze magam, de ettől még ez sem tudna eltántorítani.
Pl: nekem 2 hónapja megrepedt a bordám mert egy idióta direkt rám húzta a kormányt miközben előztem. (Látta, hogy belekezdek a manőverbe szóval nem volt véletlen a dolog.) Csak azért nem értünk össze, mert hirtelen ráfékeztem és kicsúszott alólam a motor, mindez kb 80as tempónál. Szóval nem kell ajnározni az autósokat, mert egy fokkal nem vagytok különbek.
"A gumi kopjon, ne a lelked..."
"The road is long.
Enjoy the ride."
# 28
Megállni segít az elektronika.:) Kanyarban lesz izgalmasabb. (A motor kidobja a horgonyt, ott azzal kell vigyázni, hogy ne ess előre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!