Akkumulátor rossz?
Tegnap vettem észre hogy amit fél éve adtak hozzá kis műanyag dobozba savat amit rá keltet tenni a nyílásokra és várni amíg az össze belemegy.
És az már nincs benne, leszedtem az a müanyag kupakot és nincs benne semmi sav, még fejel lefelé is fordítottam és úgy sincs benne.
Viszont haverom öntött az övébe savat és töltés közben jött ki a kupakok mellett a sav, azét jöhet ki mert sok savat öntött bele, és baj ha jön ki töltés közben??
Mind kettő aksi ilyen:
Nagy segítség ilyenkor, ha tudsz olvasni és érted is, amit olvasol. Ez esetben ugyanis az alábbit olvashattad volna:
"* AGM = absorbent glass mat, a sav üvegszálas gyapotban van felitatva és így megkötve"
Vagyis a beleöntött sav még most is ott van, csak nem lötyög a lemezek között. Felszívta a gyapot - ettől még ugyanúgy működik, mintha folyadék lenne, de nem hullámzik, nem folyik ki az esetlegesen eldőlő motorból.
A kedves haverod pedig biztosan óriási műszaki zseni, csak ügyesen titkolja. A savval kellő mértékben feltöltött akkuba felesleges még több savat önteni, attól nem lesz jobb. Viszont ha töltés közben beindul a gázképződés, ki fogja nyomni a kupakok mellett vagy a szellőzőn. Ez hagyományos, folyékony elektrolitos akkuk esetén nagyobb gond, mert nem tudhatod, mennyi sav ment ki, lehet, hogy a maradék kevés lesz a biztonságos működéshez (nagy ügy, utántöltöd és kész). Az AGM-technológiás akkuk esetén erre kisebb az esély, de a balesetveszély akkor is ott van: nem jó, ha mindenfelé megy a kénsav, mert tönkreteheti a műhely vagy garázs berendezését (gondolom, annyira azért nem volt lüke, hogy a helyén motorba bekötve savazta és töltötte) és a bőrt, szemet is marja egy kicsit.
Ezt az oldalt most találtam meg, és olvastam is:s
Akkor nem teszek bele semmit, de így hogy felnyitottam, kb 1p is volt nyitott állapotban, így tönkre mehetett??
És a haveromnak az aksi így jó lesz hogyha kijön az fölös sav töltés közben? Utána lehet használni, vagy vennie kel másik aksit?
köszi a választ!!
Attól, hogy egy percig nyitva volt az akku, semmi baja nem lesz. Azért írják rá, hogy nem szabad kinyitni, nehogy szennyeződés jusson bele, esetleg a túlbuzgó tulajdonos desztillált vízzel vagy akkusavval próbáljon segíteni rajta, mert egyiket sem szereti az ilyen akku.
A barátod akkuja pedig lehet, hogy jó lesz, de az is lehet, hogy nem. Ha sikerül eltüntetni belőle a fölösleges savmennyiséget, fel kell tölteni és megvizsgálni, mit tud. Valószínűleg nem ment tönkre, de azért ezt nem kell vele rendszeresen eljátszani.
Értek, Akkor az enyémmel semmi gond nem lesz, mert felnyitottam meglestem és nyílásra visszaraktam kupakot csak nem nyomtam rá.
Köszönöm a hasznos segítséget!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!