Mit kell csinálni/bemutatni egy elsősegély vizsgán?
Csinálom jogsit már csak forgalom van hátra rutin vizsga megvan és most készülök majd vizsgázni elsősegélyből.
Szóval azt tudom hogy van lélegeztetés és stabil oldalfekvés. Gyakorlat ennyi többit szóban kell csak vagy hogy van? Mert mi csak ezt a kettőt gyakoroltuk tanfolyamon.
Vácon voltam elsősegély vizsgán ott kellett húzni tételt ( a lélegeztetésen és a stabil oldal fekvésen kívül) azt is be kellett mutatni gyakorlatba.
pl.: egy ember megvágta a lábát és élénk piros lüketető vér jön belőle. meg kell állapítanod hogy milyen elsősegély nyújtási módszert kell alkalmazni és el is kell végezni
De pl. bukósisak levételt is szoktunk kérni.
Elsősegélyvizsgán pedig NINCS szívmasszázs és újraélesztés. Úgy vágom ki azt a tanulót, aki megpróbálja, hogy a lába nem éri a földet.
TUDATOSAN nem ELSŐsegélyvizsgára való az életmentés ezen formája!
stabil oldalfekvés és lélegeztetés ami a kötelező. plusz húzol egy tételt, amin különböző helyzetek vannak, és fel kell ismerned, hogy azt az esetet hogyan kell ellátni, mit kell csinálni, legtöbb esetben meg kell mutatni gyakorlatban.
Én pl. a fejsérülést húztam, de nem kellett megmutatnom, csak elmagyaráznom,hogy hogyan kell bekötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!