Elsősegély vizsgán hogy kell bemutatni az újraélesztést? Hangosan kell beszélni a bábuhoz? (pl:Jól van? Segíthetek? Hívjon valaki mentőt! ) Valaki leírná a pontos menetét! *-*
Igen, a bábuhoz hangosan beszélsz.
0. Helyszínbiztosítás
1. Eszméletlenség vizsgálata(Itt jönnek a fenti kérdések)
2. Ha eszméletlen, segítségért kiáltás+megállapítod hogy van-e légzés, keringés.
3. ha nincs, a segítség felhívja a 104-et megkezdett újraélesztéshez
4. te pedig a BLS protokoll szerint újraélesztesz(tudod 30:2, stb.)
5. Ha van keringés, légzés, akkor megvizsgálod, hogy van-e mozgatást kizáró ok. Ha van, akkor csak akut életveszély esetén mozdítod(pl. csorog a benzin a kocsiból, vagy vér folyik a tüdőbe, stb.)
Ha nincs kizáró ok, akkor stabil oldalfekvésbe helyezed.
Ha valakinek a füle vérzik, LAZÁN ráteszel egy gézlapot.
Ha liquoros vért észlelsz(koponyaalapi törés), nem mozgatod, csak, ha akut életveszélyben van.
Igen elvileg úgy kell hogy beszélsz a bábuhoz. Én annyira zavarban voltam, hogy mondta Győrfi Pál (a mentősök szóvivője) hogy mutassam be az újraélesztést, és én nem értettem hogy csak azt kell, erre elkezdtem beszélni a babához...Szépen előadtam amit elő kell, erre mondta hogy jól van köszönöm, lehet az újraélesztést nyugodtan. Akkor esett le, hogy tök feleslegesen dumáltam néhány percig...
Szóval elvileg beszélni kell hozzá, de lehet nem kérik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!