Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretnék a kocsimba nyomkövet...

Szeretnék a kocsimba nyomkövetőt tenni "lopás esetére". Kb. mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Van értelme, vagy a tolvajok már ezt egyből észlelik és kiszedik?
2012. okt. 2. 22:30
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Ha ellopják az autódat kb 6-7 óra múlva már alkatrészként árulják a neten meg egyéb bontókban. A legjobb az UV festékes megjelölés. Minden kaszni elemet megjelölnek bizonyos szám, betű kombinációval és csak UV fény alatt látható. Ez ha jól tudom hivatalosan is elfogadják bizonyítékként. Már persze csak akkor ha megtalálod egy kasznidarabot.
2012. okt. 2. 22:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ötlet, az meg hogy az ellopástól számított 6-7 órán belül leszállítják és még szét is szedik elemeire egy oltári nagy baromság. A nyomkövetős kocsikat nagy százalékban meg is találják az ellopástól számított pár órán belül.
2012. okt. 2. 22:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Utánanéztem, 20-30e ft-ba kerül, sztem simán megér annyit, még az én autom értékének esetében is. Suzuki Swiftem van, ér kb 350e-t, de sokat járok erre-arra, Pesten is itt-ott hagyom, s mivel ilyenkor nem 6-7 órára hagyom ott az autot, így tuti hogy megéri.:) Főleg azért is gondoltam rá, mert ezt a típust lopják a leggyakrabban, plusz láttam egy videót youtubeon egy autolopásról, fényes nappal..hihetetlen, és megrendítő.
2012. okt. 2. 23:02
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, de ezeknek a cuccoknak van havi 3-4 ezres havidíja, amit egy suzuki esetében szerintem baromira nem éri meg fizetni. Ha félsz a tolvajoktól, vegyél egy váltózárat. Azt meglátják, hozzá nem fognak nyúlni. De kormányzár is megteszi. Ilyen kis értékű autónál nem fogja megérni a kockáztatást a tolvajnak.
2012. okt. 2. 23:55
 5/10 anonim ***** válasza:

A nyomkövetőnél a mások gond a jammer.

Ezt a jammert bárki szabadon megvásárolhatja, és tulajdonképpen minden rádiójelet blokkol bizonyos hatótávon belül.

2012. okt. 3. 04:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Nyomkövetőkkel sok gond van,sokszor leszippantja az akksit 1-2 nap állás után pláne télen...

Olcsóbb,és jobb is a "defend-lock" nevű kormányzár.

Lakatosműhelyben sem tudják leszedni.

Am az én autómat is megpróbálták elkötni,a dél pesti kórház parkolójából..

Nagy valószínűséggel sikerült is volna nekik,ha nincs a rejtett kapcsolóm.Ha nem kapcsolom ki,a jóisten sem tudja beindítani!

Egy tolvaj pedig nemfog 3-4 percnél többet szarakodni egy autóval,továbbáll,és keres egy másikat.

2012. okt. 3. 07:50
 7/10 anonim ***** válasza:

lophatatlan autó nincs, és önmagában bármelyik biztonsági eszköz is egyenlő a nullával

gps---> jammerrel lehet zavarni, még te is beszerezheted

[link]

váltózár: automatánál inkább van értelme, manuálnál azért nem mert kuplungot benyomva simán fel lehet tolni trélerre

de vegyük a tréler nélküli esetet: így is két lehetősége van: van az ún. zárfésülés

http://www.youtube.com/watch?v=_hQOQFcJh9g

vagy egyszerűen a motortérben ügyeskedik egy kicsit, ezáltal megkerülve a váltózárat, leegyszerűsítve: be tudja rakni egy fokozatba állandóra, mondjuk 3-ba amivel még el tud indulni és haladni is

immobiliser: semmit sem ér, 1 perc alatt kijátszható, egy kábellel kikerülhető

rejtett kapcsoló: szintén könnyen kijátszható

szóval a legjobb ha a motortérhez nem férnek hozzá, egy normális motortérzár kell, ami riaszt is ha szórakoznak az autóval, és akkor ide lehet még tenni az emelésérzékelőt, az ultrahangos riasztót, indításgátlót gps-t stb

én 2 rendszerről tudok ami ilyesmit kínál csomagban, a pajzs és a cerberos, de ezek a rendszerek annyiba kerülnek kb mint a kocsid

(de ezzel a rendszerrel is vihetik az autót, a trélertől nem ment meg semmi, max egy szuperbiztos garázs)

viszont ami jó hír, hogy a te autód esetében nem éri meg a fent említett körülményesebb dolgokat megcsinálni, ezért akár már egy váltózár, és még valami kombinációjával is elkerülhető hogy pont a te suzukidat vigyék el, inkább elviszik az utca végéből a másikat

2012. okt. 3. 08:26
 8/10 anonim ***** válasza:

#7:"rejtett kapcsoló: szintén könnyen kijátszható"

Egy trélerrel valóban! XD

2012. okt. 3. 08:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Egy Suzukihoz nem visz senki jammert:)

Akinek a munkájához kell, többet ér neki egy Suzuki is, mint 300 000 ft.

2012. okt. 3. 09:34
 10/10 anonim ***** válasza:
A váltózárnak miért ne lenne értelme manuális váltós autónál? Csak elforgatott kormánynál kell parkolni és ugyanúgy nem lehet felhúzni trélerre.
2012. okt. 3. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!