Ha alváz védővel szeretném kifújni az autó alját, mire kell odafigyelni, ill. hogyan érdemes nekifogni?
Ha fújni szeretnéd, akkor vigyázz rá, hogy a kocsit, tetőtől talpig "burkold" be (mondjuk újság papírral). Főleg, ha zárt helyen csinálod, mert ez az anyag, ha egyszer rátapad az isten se szedi le...
Aknában csinálni a legpraktikusabb. Én a vízóra aknát használtam erre a célra (igaz én nem fújtam, hanem kentem), de ha emelővel megemeled és aláfekszel azt is ki lehet bírni. Ja és ha fújod, feltétlenül vegyél fel valami védő szemüveget és tegyél a szád elé maszkot + olyan lom ruhát vegyél fel amit utána kitudsz dobni, mert azt már kimosni nem fogod tudni!
Mi először lemostuk a kocsinak az alját, hogy ne legyen koszos. Aztán Body alvázvédővel kentük le (kellett hozzá kb 2-2,5Kg + 1L hígító). Egyébként mindent lefújhatsz kipufogó, fékcső...stb, csak arra ügyelj, hogy várd meg míg a festék megszárad ne, hogy a kipufogó hőjétől lángra kapjon valami! Ha megszáradt (ilyen melegben 1 pár óra alatt megszárad) már mehetsz vele nyugodtan.
Hogy ezekből a fújós nyavalyákból mennyi kellene neked az nem tudom, de egy autósboltban biztosan többet tudnak neked mondani. De még inkább a festékes boltokba érdeklődj. Sikeres szervizelést kívánok. :)
Azért nem kell teljesen leburkolni. Nem száll az annyira.
Én a kerekeket le szoktam venni és egy-egy zacskót kötök rájuk, hogy a fékfelületekre azért ne jusson az anyag. A fékcsöveket (gumi részét) és a kipufogót ki szoktam hagyni, amennyire tudom.
Szerintem saccra 6-7 flakon minimum rá fog menni, ha megfelelő vastagságban viszed fel.
5-6 flakon elég.
Az első írta, hogy vegyél fel szemüveget meg olyan ruhát amit nemsajnálsz.
Én azzal egészíteném ki, hogy sapkát is vegyél, akár télit is mert a hajad tele fog menni vele, és ez a cucc ragad mint az állat. Néha mássz ki a kocsi alól, mert én a 4. flakon környékén beszédültem tőle :-)
ezek a spray-k elég nagynyomásúak, simán befújnak olyan helyeket is ahová az ecset nemfér be.
A költséghatékonyságot nemvitatom, de szerintem a spray előnyösebb. Ígyis-úgyis évente, kétévente illik lefújni.
6-nak.
Ami azt illeti igazad van, tényleg hatékonyabb. :)
Mondjuk nekem 2 éve lett lekenve azóta még kutya baja. Bár hozzáteszem én garázsban tartom és télen nem sokat járkálok vele, szóval eléggé megkímélem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!