Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem felháborító és szánalom?...

Nem felháborító és szánalom? (Traffipaxal kapcsolatban)

Figyelt kérdés

Gárdony belterületén ,50-es tábla

A rendőr egy bokorban ült és onnan mért,szerintem aznap az összes autós közül szerintem csak én vettem észre és én is csak azért mert néztem a tavat az útról és néztem,hogy ki az a f'sz aki a pusztás füves,bokros terület közepén ott üldögél.

Először néztem,hogy talán egy horgász de utóbb vettem csak észre ,hogy egy rendőr volt kocsi nélkül,trafizott.

Teljesen el volt bújva,esély sem volt senkinek arra,hogy észrevegye,főleg a mögülle jövőknek.

Én 55-el mentem,ezzel nincs is gond,csak kicsit túlzásnak tartom,hogy képesek egy bokorba bebújni a puszta közepén ,szolgálati autó nélkül.

2012. szept. 27. 18:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azért ha ennyien nem értenének velem egyet, akkor azért elgondolkoznék, hogy nem én gondolom-e rosszul. Nem jó, hogy sértegeted itt a törvénytisztelő embereket, szerencsére még vannak ilyenek is. Bár aki sérteget az átalában azért teszi, mert kifogyott az épkézláb érvekből.

Én is nagyon sok szabáltalankodót látok az utakon és az lenne fura számomra, ha nem hallanék büntetésekről is ennyi szabálytalankodó mellett.

2012. szept. 28. 21:33
 12/20 anonim ***** válasza:
igazad van, de mégis kikerülöd a lényeget, az összes szentfazék társaiddal együtt! 65-tel beméricskélni k*rva könnyű, de amikor valóban égetően szükség lenne rájuk hol vannak? Erre válaszolj kedves utolsó !! Senki nem mondja hogy mindenki száguldozhasson büntetlenül, de azért az én érveimre te sem tudsz mit mondani, ugyanúgy kifogytál !! Vagy pedig a te rokonaid között is van rendőr, azt tudom még elképzelni, azok szoktak ilyen elvakultak lenni...
2012. szept. 29. 08:04
 13/20 anonim ***** válasza:

Kedves Mbela!

Nem fogytam ki, csak a kérdezőre reagáltam. Ha valóban úgy van, ahogy írod, az tényleg siralmas. Mármint, hogy tényleg ilyen későn érkeznek a rendőrök, ha baj van. Viszont a kérdésben a trafikról volt szó. A költségvetésbe úgy van belekalkulálva ez az egész, hogy sokéves adat mutatja, hogy kb mennyi a szabálytalankodó az utakon és mennyi büntetés szokott lenni éves szinten bevételként. Nincs rendőr a családomban, sem a haverok között, de azt hosszú vezetés után tapasztalatból tudom, hogy aki betartja a szabályokat, azt nem büntetik meg és nem nyafog. Úgy is nézhetjük, hogy a trafizó rendőrökre is szükség van valahol, mert a gyorshajtó (ha nagyon belejön már)előbb-utóbb balesetet okoz és akkor ki tudja hány ártatlan ember hal meg, vagy sérül meg. Tudom, ez egy kicsit közhelyesen hangzik, de szerintem igy van. Abban egyetértek veled, hogy nem csak a kötelességeinket kellene a rendőröknek betartatniuk, hanem a jogainkat is érvényesíteni, tehát ha baj van, igenis csipkedjék magukat. Úgy látszik, a "2 hét alatt rend" programja idáig még nem terjed, kár!

2012. szept. 29. 11:58
 14/20 A kérdező kommentje:

Nézd jogsim már 5 éve van,azóta levezettem közel 300.000 km-t,télen fagyba,hóba,ködbe,zuhogó esőbe mindenbe.

Ezalatt összesen egy büntetésem érkezett az pedig egy zöldterületen való parkolás ami 8000 Huf.

De kérdem én ? én egy brutális,ön és közveszélyes jelölt vagyok ha 50 helyett 70-80-nak megyek? Nem gondolom.

vegyük például a váci út elejét a Westendtől kifele,háromsávos út 50-es tábla,nappal még megérteném az 50-et de hajnal 1-kor mikor üres az egész kikúrt város akkor röhejesnek tartom azt az 50-et,és nem azért mennék gyorsabban mert mindenképp szabályt akarok szegni hanem azért mert az 50-es tempoba el lehet aludni,sokkal veszélyesebb mintha az ember 80-nal végig menne,de te már csak tudod,én itt nem azokat az eseteket veszem mikor 50-es táblánál 150-nel bevágódik valaki,én csak azt mondom ,hogy f''SZSÁGNAK TARTtom azt,hogy mérnek sunyi helyen,ahol lazán lehetne 90nel is menni de egy kintfelejtett tábla és beállnak,nem a rendőrt szídom mert neki ez a dolga,kivan adva utasítsába a felsőbbvezetőségtől,csak szánalom ,hogy itt tart az ország a sok f'sz miatt,hogy teljesíteni kell a rendőrségnek a kötelező havi keretbírságot.

Remélem lesz tüntetés hamarosan,mint 2006-ban és szétb"sszák az országot,én meg ugy is kotrodok Amerikába,ott se könnyű de az embert emberszámba veszik,hello

2012. szept. 30. 04:05
 15/20 A kérdező kommentje:
Habár nem szídom mert én is ugyan ezt tenném a vezetők helyében,szétlopnám amit csak tudnék.
2012. szept. 30. 04:07
 16/20 A kérdező kommentje:
ezen már úgy sem lehet változtatni csak évtizedek alatt
2012. szept. 30. 04:07
 17/20 anonim ***** válasza:
Én még csak két éve vezetek és még 100 ezer km-t se vezettem, de az a véleményem, hogy jól van ott az az 50-es a Váci úton például. Teljesen jó helyen van. Ugyanis: Hajnalban lehet a forgalom kissebb, viszont a szórakozó, ittas hülye fiatal sokkal több. És sok helyen sárgán villognak a lámpák. Életveszély lenne, gondolj csak bele, hogyha mindenki 80-90-nel közlekedne ott. Más szabály kéne. Mégpedig német mintára. Egy bizonyos időn túl, legyen az mondjuk éjjel fél 12, az 50 csak ajánlott sebesség legyen, mint a német autópályákon. Lehetne ennél gyorsabban menni, nem járna gyorshajtási büntetés, de súlyosbító körülmény, illetve nem fizet a biztosító, ha mondjuk ezért ütsz el valakit, vagy más egyéb módon balesetet okozol. Engem is baromira idegesít az az 50... De még nappal is.. Én is állandóan gyorsan közlekedek, viszont én másfél év alatt gyűjtöttem össze 17 büntetést. Már féléve nem kaptam, pedig azóta sem fogtam annyira vissza magam, max egy picit. De pl. városon kívül ahol tényleg senki sincs, még mindig 200 körüli sebességgel szoktam menni, ahol engedik az út, látás és forgalmi viszonyok.
2012. szept. 30. 04:21
 18/20 anonim ***** válasza:

"én egy brutális,ön és közveszélyes jelölt vagyok ha 50 helyett 70-80-nak megyek?"

Nem. Azért csak 30000-et kell fizetned. Ha az lennél, a börtönbe mennél.

2012. szept. 30. 13:24
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek:

1. Az 50-es tábla az 50-es tábla akár éjjel van, akár nappal. Kivéve persze ha ezt kiegészitő táblával másképp jelzik. Egyébként lakott területen nonstop 50 a limit. Ha valaki ennél pl 55-tel, vagy esetleg 60-nal megy az nem olyan súlyos (de szabálytalan az is!), de pl a 80 már sok.

2. A traffipaxnak úgy van értelme ha el vannak bújva, sőt a mai technika már egyre inkább afelé megy, hogy nincs rendőr se, csak egy eldugott fényképezőgép.

3. Menjél csak Amerikába, ott is szeretik a gyorshajtókat. Ott már sokkal kisebb túllépésért büntetnek elég szigorúan.

4. Tüntetés? Ezzel nem tudom, mit érnénk el. Mi ellen tüntetnék? A kresz ellen? Én inkább a nyugalmat választom. A vandálok menjenek máshova vandálkodni!

Egyébként én általánaosságokat írtam, de te gyakorlatilag mindent magadra vettél.

2012. szept. 30. 23:49
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat ! :)

Mindenkinek további balesetmentes ,szép napokat kívánok :)

2012. okt. 1. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!