Lehet házilag készíteni egy sport kipufogót?
Jobban mondva csak a végére szeretnék rátenni valami hasonlót, mint ami a képen van: [link]
Ha valakinek van ötlete, hogy ezt, hogy tudnám kivitelezni akkor kérem leírná? Hol tudnák hangtompító anyagot szerezni? Előre is Köszönöm!
Ilyen hajlítottat lehet hegeszteni, esztergálni egy véget
Ezek többnyire rozsdamentes/saválló anyagok ötvözve
Biztos drágább megcsinálni otthon, mint megvenni.
Ha csak kipufogóvéget szeretnél, akkor nem kell hangtompító anyag. Ezeket a díszeket a kipufogócsőre kell ráhúzni, önmagukban nem tompítanak semmit. Vagyis elegendő, ha nem rozsdálnak és nem esnek le a csőről.
Ha van otthon rozsdamentes csöved és tudsz is vele bánni, tudod vágni, hajlítani, hegeszteni, akkor meg tudod csinálni. Kitalálod, milyen áthatásai vannak a csöveknek, kivágod őket, összehegeszted, aztán alkotsz bele valami elfogadható rögzítést, ami a kipufogón tartja (a boltiakat kis csavarokkal kell rászorítani). Viszont csak akkor jössz ki olcsóbban a boltinál, ha mindent magadnak csinálsz. Ha fizetned kell a vágásért-hegesztésért, biztos, hogy drágább lesz, mintha nagy szériában, gépekkel készülő kipufogóvég.
Szétvághatod a kipufogót, lehet belőle hegeszteni, ha szeretnéd. Ha jobban megnézed, ezek a kipufogók cső- és lemezdarabokból állnak, nincs bennük semmi különleges, így akár még hulladékanyagból is össze lehet őket rakni. Ha hőálló festékkel fested le, nem is rozsdál azonnal, viszont nem biztos, hogy megfelel a célnak.
A kipufogóvégi kizárólagos célja ugyanis az, hogy dísz legyen az autón. A tévhitekkel ellentétben sem a motor hangján, sem az üzemén nem változtat, túl kicsi és egyszerű alkatrész. Na, jó, ha eldugítod a kipufogót egy rossz véggel, akkor változik a motor hangja és üzeme is, de ne abból induljunk ki, hogy direkt hülyeséget csinálsz.
És bizony egy hőálló feketével vagy ezüsttel festett vég nem olyan szép, mint a saválló, nem csillog annyira. Na és kap is az élet szépségeiből rendesen: az autó alján van, hátul, tehát a fentről felvert és az autó mögötti örvény által felkapott víz is éri, hamar rozsdásodik. Ha a kipufogón dolgozik a rozsda, az nem látszik (csak hallatszik egy idő után), ha viszont a vég rozsdásodik, az rögtön szem előtt van és nem valami esztétikus.
Köszönöm a válaszokat! Ha van még valakinek valami ötlete az leírhatja.
Mindent megtudnák csinálni mert autószerelő végzettségem van. Igaz, hogy az idén fejeztem a sulit, de eltudnám készíteni...
hát amit te csinálsz az úgysem lesz vmi szép, mert ilyent te nem fogsz tudni csinálni, és ebbe nem kell hangtompító anyag mert ettől nem változik a hangja a kocsinak,
és ehhez nem kell, de ha vmihez kell hangtompító akkor a saváló eszterga forgácsot ajánlom, én csináltam a motoromra egy sport dobot, és abba ilyent tettem, előtte tettem bele üveg gyapotot de az hamar kiment belőle, tettem bele hungarocelt, az sem volt jó, mert egyet kerültem vele és kiégett belőle, és most tettem bele ilyen forgácsot, esztergályos vagyok, ezért könnyen tudtam szerezni! :D
ez nem sport kipufogó hanem csak vég-toldalék dísznek
semmi szerepe nincs a mutatóságon kívül, hangja meg végképp nem változik
hegesztést felejtsd el, ezek lemezek, ami szétégne, bilincsel szokták felfogatni, ára 800-4000 között
rozsdamentes, esetleg kromozott
hát ha kifúrja aztán hogy viszi műszaki vizsgára???
esetleg mikor műszakira kell vinni akkor be forrasztatod! jobb megoldást nem tudok! olcsón!
Hy!
Ezt olcsóbb megvenni mint kivitelezni.
Én kényed kedved szerint letudok egy ilyet gyártani,csak az ilyen egyéni gyártások drágábbak,főleg ha rozsdamentesből csináltatod csinálod.
ha van egy kis készséged,hegesztőd(awi)-rozsdamenteshez,ha nincs trafó is megteszi de akkor sima vasat kell felhasználnod.
Elösszőr is elmész a környékbeli fémtelepekre,ott kedved szerint kukázhatsz kilóra vasat,csövet,rozsdamentescsövet.Ezt megvetted elviszed haza és összefaragod és hegeszted.Nos az összehozása,ha sima vasból tudsz szépet csinálni azt galvánüzemekben letudják kb 600ftból kezelni ha horganyról van szó.
Rozsdamentesnél nem fogsz trafózni mert suzétesik útközben,bár vannak rozsdamenteshez való pálcák,de az aranyárban van és nem mindenütt árulnak ilyet kilóra.
Na szóval a kiindulási pontod egy olyan cső legyen ami egyezik a másig végével,majd ebből a csővől levágsz egy karikát elvágod egy helyen és a illesztés köré rakod hogy a helyére menjen.onnan lehet tágítani vagy megkettőzni,ezeket csak úgy tudod összehozni hogy összejelölöd és összevágod,majd hegeszted,ha saválóból csinálod vagy inoxból sósavval lemaradhatod a hegesztésnél lévő foltokat és fel is polírozhatod nagy nehezen(ha vasból csinálod a galvánnál egyszerűbb dolgod van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!