Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan jött az embereknek az,...

Honnan jött az embereknek az, hogy vizezik a benzint?

Figyelt kérdés
Hát hogyan jut valakinek ilyen eszébe? Ha kicsit gondolkodnának,ahelyett hogy a kutasokat vádolnák ekkora hülyeséggel,akkor rájönnének hogy nem lehet összekeverni a kettőt...Vagyis össze lehet,de szétválik mivel az olaj könnyebb a víznél.Már rengeteg emberrel vitatkoztam emiatt,de inkább ráhagytam mindenkire,mert annyira biztosak voltak az igazukban,hogy jobbnak láttam hagyni a dolgot!

2012. szept. 23. 19:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát aki elhiszi , hogy vizezik, azzal kár vitatkozni, kicsit se ért hozzá. Hiszen valóban a benzin aljára leül és teljesen elkülönül, nem keveredik benzinnel. Még régi simsonokban is volt vízzsák a benzincsapban. Ezek nem gyakorlati emberek, csak okoskodnak. Aki szerelt valaha benzinüzemű járművet, annak egyértelmű, nem vita kérdése. A benzinkutakon a föld alatti tartályban is külön mérik az alján a vizet, mert pára stb mehet bele, és ez elkülönül, csakhogy nem a legaljáról szívják ki a benzint.
2012. szept. 23. 19:15
 2/13 A kérdező kommentje:

a poén az az,hogy olyan emberek is ezt állítják akikről tudom,hogy rengeteg autót,motort szerelnek...na hát ez egy kicsit elkeserített,hogy ilyen emberekre bízzák a járműveiket!

egyébként láttam már neten motort tankba szerelhető vízszűrőt is,mert a "fejlesztő" azt állította,hogy azért romlanak el olyan hamar a nagy teljesítményű motorok,mert a benzinben lévő víz nem ég el és ez károsítja a motor alkatrészeit. ezt látva írtam neki egy kedves hozzászólást amiben hogy hogy lehetnek ilyen hülyék. ők ezt picit zokon vették és letiltottak :D

2012. szept. 23. 19:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a "fejlesztő" csak nem akarta , hogy rontsd az üzletét... Vannak akiket be lehet ilyenekkel palizni. Mai napig árulják pl a mágnesgyűrűt amitől kevesebbet eszik a kocsi stb ... (pedig 20éve is butaság volt és csak lehúzás)
2012. szept. 23. 19:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Tévedés, nem vizezik, hanem etanollal higítják.

Régen volt az divat, hogy a "feketén kivett mennyiséget" vízzel pótolták.

Inkább azért szidjuk a kutasokat, mert az hogy van, hogy a 10literes kannámba belemegy 12 liter a mérőóra szerint?

2012. szept. 23. 19:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Lazán összekeverem neked a vizet bármely kútnál vásárolt benzinnel. Ugyanis a bezinben oktánszám javításra etanolt használunk, az meg amúgy vízzel korlátlanul elegyedik, és alapból fel is veszi a páratartalmat. Pl egy 30% etanol tartalmú keverékben 2% már víz, 71% etanol felett pedig már szét sem válik a keverék. Magyarul ha vizezni akarják a benzint, egyszerűen több etanolt kell hozzátenni, észre te azt nem veszed, viszont egy olyan motornál amit nem terveztek etanolos üzemelésre okozhat problémát. Mellesleg, a vizezik a benzint kifejezés inkább arra vonatkozik, hogy gyenge a benzin minősége, nem szószerint kellene értelmezni.
2012. szept. 23. 20:11
 6/13 atilis ***** válasza:
#5-nek teljesen igaza van. Azért szokták azt javasolni, hogy télen, amikor nagyon hideg van, tankoljuk legalább félig a tankot, mert a hideg hatására bizony kiül a víz a tankban, és ha kevés a nafta, nem fog indulni a kocsi.
2012. szept. 23. 20:46
 7/13 A kérdező kommentje:
és akkor a sok nagyokos miért magyarázza,hogy a kipufogóból csöpög víz azért van,mert vizezve van a benzin? ami egyébként katalizátorban lecsapódott pára...
2012. szept. 23. 20:47
 8/13 A kérdező kommentje:
6. nekem még soha nem volt ilyen, és a családban másnak sem.
2012. szept. 23. 20:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Amúgy tényleg hülyeség mert vizezni nem lehet.

Viszont olyat hallottam már hogy a 98 super is sima 95-ös volt.

2012. szept. 23. 21:08
 10/13 A kérdező kommentje:

azért terjed az a tévhit,hogy a 98-as benzintől jobban megy az autó.

valami alapja van a dolognak...95-ös kicsit hígítva mondjuk 92-sel így mondjuk 93-as,98-as meg sima 95-ös vagy az is valami kevert cucc.

2012. szept. 23. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!