Hogyan kell gyújtáskapcsolót cserélni Maruti gépkocsiban, ha az meghibásodott?
Figyelt kérdés
A következő a hibajelenség:
1.) a kulcsot elfordítva gyújtás állásba nincs gyújtás (sötétek a visszajelzők)
2.) csak indítózás közben (start állás) kap gyújtást (ekkor a szokott módon világítanak a visszajelzők)
3.) ekkor az autó beindul (nem csak az indítómotor, hanem a motor is)
4.) de elengedve a kulcsot az persze visszafordul start állásból gyújtás állásba, a gyújtás elmegy, a motor leáll
A.) Ugye jól gondolom, hogy ez a gyújtáskapcsoló hibája?
B.) Hogyan kell Marutiban gyújtáskapcsolót cserélni?
2012. szept. 21. 16:31
1/2 Napkiraly válasza:
Levszed a fedelet, és megnézed. Szerintem csak gyújtáskapcsoló betétet kell cserélned. Hozzáteszem, ha ügyes vagy és szétszeded, meg is tudod javítani, én már javítottam így meg pár autóét.
2/2 A kérdező kommentje:
Bocs ez egy kicsit kevés nekem. Ilyesmi részletes választ várok, mint ezt Ladánál írta valaki: "Ha "klasszik" Ladáról van szó, akkor leveszed a kormányoszlop burkolatát, kitekered a csavarokat (3 darab van, ebből egyet lehet rendesen látni), majd a gyújtáskapcsolót garázsállásra fordítod: ez a kormányzár és a gyújtás közti állapot, félúton. Ha nincs vészesen kikopva, meg is áll ott a kulcs. Ekkor fogsz egy pici csavarhúzót vagy egy erős tűt és elkezded erősen nézni bal oldalról a gyújtáskapcsolót tartó keretet. Kell rajta lennie egy hosszúkás lyuknak. Ha megvan, benyúlsz a csavarhúzóval és megnyomod mögötte a fényes lemezkét. Érzed, hogy egy rugó ellenében elmozdul: na, ekkor kell meglökni hátulról a gyújtáskapcsolót. Csak így jön ki. Mikor kinn van, látod, hol az a rugós támasz, ami benntartja."
2012. szept. 23. 18:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!