Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehetne csökkenteni a...

Hogyan lehetne csökkenteni a fogyasztást?

Figyelt kérdés

Adott egy Citroen c3-as, benzines 1.6-os sensodrive. Városban használom csak, többnyire munkába járáshoz, és megeszik 10-11 litert százon. :(

Valahogy lejjebb lehetne faragni ezt a fogyasztást?

+ kérdés: az ilyen olyan adalékok használnak valamit? Mint pl ami az üzemanyag rendszert tisztítja a benzinhez adva és ezáltal kevesebb lesz a fogyasztás stb.

2012. szept. 21. 01:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ezt a fogyasztást csak egy szerviz tudná csökkenteni! Az én 2 ezres Mercedes-em eszik ennyit. Az adalékok többnyire parasztvakítások, nem igazán van kézzelfogható eredmény. Ha van is, ne számíts rá, hogy hirtelen lemegy 7-8-ra. Szervizben ezeket nézesd meg: Lamdaszonda, Motor hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő, Katalizátor dob, valamint

kipufogó rendszer el van-e tömődve - a belseje szét van esve

légtömegmérő meghibásodás

fojtószelep potenciométer hiba

Szóval ezek okozzák legsűrűbben a magas fogyasztást.

2012. szept. 21. 04:35
 2/14 anonim ***** válasza:

C3,1.6-sajnos reális a városi 10-11 liter.

Csökkenteni ezen fél litert tudsz,ha már 40-nél kapcsolsz ötödiket.

2012. szept. 21. 05:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem is 1.6-os autóm van és benyalja a 10 litert. Teljesen reális.
2012. szept. 21. 06:42
 4/14 anonim ***** válasza:
Nekem egy öreg 1.6-os benzines (nagy) autóm van és max. 8 liter városban! Hogy a francba lenne reális egy fiatal 1.6-os kisautónál a 10-11 liter reális?!
2012. szept. 21. 08:32
 5/14 anonim ***** válasza:
Városban jó hogy ennyit eszik. Gondolom be sem tud rendesen melegedni. A hideg motor több üzemanyagot fogyaszt, mert az injektor/karburátor több üzemanyagot ad a motornak. Hogy miért? Mert a hideg hengerfalra az üzemanyag lecsapódik, ezért annyit ad a motornak hogy legyen ami még berobban. (nem tudom olyan jól elmagyarázni az a baj). Arra számíthatsz hogy most a télen ennél is többet fog enni egy kicsivel.
2012. szept. 21. 13:51
 6/14 atilis ***** válasza:
Én úgy csökkentem a fogyasztást, hogy rácsukom a garázs ajtaját, majd jól bezárom.
2012. szept. 21. 14:00
 7/14 anonim válasza:
Chip tuninggal is tudod csökkenteni.
2012. szept. 21. 15:14
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem is merem a Sensodrive működését, de azt hiszem, lehet kézzel váltani. Használj rengeteg motorféket, dinamikusan, nagy gázzal gyorsíts, és használd 2000-2500 között az autót. A 11 nagyon sok!
2012. szept. 21. 16:23
 9/14 anonim válasza:
Ezeket amiket itt nagyjából kapsz válaszokat, ezek arról szólnak hogy hogy vezess. Neked gondolom olyan megoldás kell hogy ha ugyan így vezetsz mint most, akkor is kevesebb legyen a fogyasztás. ezért javasoltam már az előbb is a Chip tuningot.
2012. szept. 21. 16:51
 10/14 anonim ***** válasza:
vegyél akk robogót az megáll 3-4ből...
2012. szept. 21. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!