30 ezer km alatt hogy kophatott el a fékbetétem?
Figyelt kérdés
Ekkora állat lennék, vagy valami szart raktak a kocsimba? Bár azt mondták, hogy ezeket 60 ezrenként kell cserélni. Legtöbbször Budapesten használom, tempósan közlekedek, gyakran lépem jelentősen túl a sebességhatárt(2x-3x) és sokszor fékezek hirtelen.2012. szept. 18. 23:19
1/11 anonim válasza:
Városi vezetés más mint az országúti. Te például 500x többet fékezel egy nap mint én országúton.
Amúgy a fékbetét ha túl puha akkor is jobban kopik. vigasztaljon az hogy a puhább jobban fog.
De az is lehet hogy a féktárcsádnak válla van már. é ezért ér bele a fékbetét széle. Gondolom csúnya fémes hangot ad onnan tudtad meg hogy elkopott.
Azt hogy válla van a féktárcsának meg onnan tudod meg hogy ránézel vagy megsimítod a lapját.
Vagy lehet meghullámosodott a féktárcsád egy hosszabb nagyobb fékezéskor és attól is jobban kopik a fékbetét mert ugye jobban rászorul mint kell.
De lehet hogy tényleg a fékbetét xar minőség.
Amúgy meg fogyóeszköz ne edd rajta magad.
2/11 A kérdező kommentje:
Jah nem ért még bele, a fedélzeti computer jelezte, hogy a hátsó már csere érett. Aztán ránéztem, hát nem hülyéskedik. Nagyon kevés van rajta. A féktárcsám teljesen újszerű állapotban van még, azzal semmi baj. Ám most megnyugodtam, mert igen, valóban nagyon sokat fékezgetek. Sokszor kerültem dugókba is pl. meg minden. Meg automata váltós az autó, tehát kizárólag a lábfékkel lassítok, állok meg. Nincs motorfék. De azért utánanézek most, hogy milyet rakassak be, mert anno ez volt az első cserém, használtan vett autó. Mondtam elkopott, cserét szeretnék, aztán hoztak valamilyet, mondom jól van. Nem is tudtam, hogy van többféle. Köszönöm a választ!
2012. szept. 18. 23:41
3/11 A kérdező kommentje:
Igazából azért írtam ki ezt a kérdést, mert olvastam itt, hogy van akiknek 100 ezret is kibírt egy fékbetét. Azt hittem bennem van a hiba.
2012. szept. 18. 23:42
4/11 A kérdező kommentje:
Jah és másfél tonna a személyautó saját tömege és gyakran van 1-2 utasom.
2012. szept. 18. 23:44
5/11 anonim válasza:
Ugye nem mondod komolyan Kérdező, hogy 150-210-el "kocsikázol" Budapesten? Idióta...
6/11 A kérdező kommentje:
210-el soha. 150 volt a max. Népligetnél a felüljáró, Árpád híd, Soroksári út, Hungária körút, Kerepesi út, Üllői út, Keresztúri út, Maglódi út, Gyömrői út, Váci út. Ezeken az utakon mentem sajnos sokszor gyorsan. Mindig gyalogos forgalomtól elzárt részeken, többnyire éjjel. Nappal max Üllői út, Kerepesi út. Soha nem volt még emiatt balesetem, de most már emiatt is visszaveszek, hogy gyorsabban kopik ez a vacak. Nem éri meg. Látok sokkal nagyobb barmokat is magamnál. Olyanokat is, akik tényleg mennek 210-el, vagy mégtöbbel.
2012. szept. 19. 00:17
7/11 anonim válasza:
Valóban, a városban 150-el az a legnagyobb gond, hogy kopik a FÉKBETÉT!
8/11 anonim válasza:
Tök normális ilyen használat mellett. A 60ezer úgyis csak egy átlagérték, ismerős E46 330i-jában 20ezrenként cserélem (ha kihúz annyit velük), anyám Swiftjében meg most tartanak 80ezernél és még van bennük 20ezer, autó és vezetési stílus függő a dolog.
9/11 anonim válasza:
Ijazán megnyúgtató az ,hogy "csak" max 150 el hajtasz!
10/11 atilis válasza:
Az a legszebb, hogy meg is válaszolgattad a saját kérdésedre a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!