Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s50n szeretnék indexet...

Simson s50n szeretnék indexet dudát stb. hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy Simson S50n nevű motorkerékpárom nagyon meg vagyok vele elégedve meg minden de egy a probléma. A gyújtása nem valami ultramodern mert csak sima 6v-os aksi néküli.

A kérdéseim a következők lennének:

Nagyon szeretnék rá indexet és dudát tenni és 12v-os tekercsekre kicserélni az egészet alaplapcsere nélkül ha lehetséges de ehhez mit kell megvennem?

A másik kérdés pedig az hogy az 50-es alaplaplapra rámennek a 12v-os tekercsek?

És nem muszáj ezek után trafós gyújtást rátennem ugye? Mert annak nem vagyok nagy híve.

2012. szept. 15. 16:05
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Válaszotokat előre köszönöm :)
2012. szept. 15. 16:07
 2/15 anonim ***** válasza:

Létezik 6V-os irányjelző relé is, így nem kell mindent átépítened nulla tudás birtokában!

"És nem muszáj ezek után trafós gyújtást rátennem ugye? Mert annak nem vagyok nagy híve."

Ugye a megszakítős gyújtásra gondoltál? Mert a tirisztoros Simsonnak is van gyújtótrafója!

Véleményen szerint ezek a kismotorok jól beállított megszakítós gyújtással is kimennek a világból ha kell!

:D

2012. szept. 15. 18:02
 3/15 anonim ***** válasza:

"kicserélni az egészet alaplapcsere nélkül ha lehetséges"

Ha a megszakítós gyújtást le szeretnéd cserélni, akkor máris ki kell dobni a régi alaplapot!

2012. szept. 15. 18:05
 4/15 A kérdező kommentje:
12v-os gyujtást szeretnék mindenképp mert annak sokkal jobban világít mint a 6v-os és egyébként ledesre szeretném késöbb megcsinálni.És igen megszakítos gyujtásra gondoltam:D
2012. szept. 15. 19:55
 5/15 A kérdező kommentje:
de légyszi válaszonátok arra a kérdésemre is hogy milyen alkatrészek kellenek az indexhez a dudához és hogy 12v-os legyen az egész rendszer? Meg hogy rá lehet tenni az 50-es alaplapra a 12v-os tekercseket?
2012. szept. 15. 19:57
 6/15 A kérdező kommentje:
Eddigi válaszotokat is nagyon köszönöm:)
2012. szept. 15. 19:59
 7/15 anonim ***** válasza:

Aksi mindenképp kell. Azt meg tölteni is kell. Szóval olyan gyújtást válassz amibe van töltőtekercs is, és 12v-os.

Ha ez megvan akkor az aksira rákötöd az indexnek a cuccait meg a kürtöt(mert a duda az amit kézzel nyomkodsz :D)

LED-es világítást meg ha csinálsz akkor úgy csináld hogy a fényszórót meghagyod úgy ahogy van. Helyzetjelzőket, irányjelzőket és féklámpát érdemes átalakítani. És az így megspórolt wattok miatt meg talán elbír a fényszóró egy erősebb izzót.

2012. szept. 15. 20:49
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszodat de leírnád mi kell konkrétan?

eddig:

Kürt :D

indexek

aksi

12v-os töltőtekercs: de 12v-os töltőtekercset nemcsak s51-esbe lehet belerakni?

2012. szept. 16. 00:23
 9/15 anonim válasza:
Akkor leírom neked én :D Kell bele mindenképpen töltőtekercs és töltésszabályzó, akksi , index relé, gyújtáskapcsoló, index, kombinált kapcsoló, kábel, 21w-os izzók az indexekbe, na meg persze index. :)
2012. szept. 16. 07:51
 10/15 kgpassat ***** válasza:
Te nem 12V-os gyújtást szeretnél, csak nem tudod...
2012. szept. 16. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!