Hogyan lehet a motorra olyan matricát szerezni ami miatt nem kell jogsi?
A segédmotorkerékpárokra és a motorkerékpárokra is kell jogsi. Ha Te Allianz-os matricát láttál, akkor az valószínűleg egy segédmotor volt (mivel régebben a biztosítást a felragasztott matricával jelölték, de már nincs divatban a matricázás, csak fizetsz és kész) - azt "M" vagy magasabb (pl. "A", "B") kategóriájú jogosítvánnyal vezetheted.
Jogsi nélkül max. elektromos kerékpárt vagy "Dongó"-t (maximálisan 300W teljesítményűt) vezethetsz.
No persze csak egy matricán múlik a dolog! Rendőr elolvassa a szöveget és vidám arccal integet!
Ugye téged se az eszedért szeretnek a szüleid?
:D
Azon nem az volt, hogy jogosítvány nélkül vezethető. A rendszám nélküli járműveken szokott lenni matrica, ami igazolja a kötelező biztosítás meglétét. Néha a biztosító neve is rajta van.
Persze lehet, hogy létezik olyan matrica, ami a jogosítvány nélkül vezethető járműveket jelöli. A franc se tudja, miért gyártanának ilyet. De az, hogy egy motorra kell-e jogosítvány, nem attól függ, milyen matricát nyalnak rá, tehát hiába szerzel bármilyen öntapadós vackot, attól nem vezetheted jogsi nélkül a 125-ös Apriliát.
Nekem ilyen Állami Biztosítós matricám van ( Yamaha R1 motoron)
És nem kell rá miatta jogsi. Nem is kérik sose a rendőrök. Sőt ingyen tankolok vele, bárhol - azért sem kell fizetnem.
# 6/6
Ilyen matrica kell Nekem is!
Hol tudom megvenni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!